Polaznici Policijske škole hodom obilježili Dan državnosti i Svjetski dan multiple skleroze

Hodom od Policijske akademije do Planinarskog doma Puntijarka 130 sudionika napravilo je 4.815.096 koraka

Na Dan državnosti u subotu 30. svibnja, 122 polaznika Policijske škole „Josip Jović“ hodom od Policijske akademije u zagrebačkoj Dubravi do Planinarskog doma "Ivan Pačkovski", poznatijeg kao "Puntijarka", prešlo je oko 23 kilometra.

Time su se priključili hrvatskoj verziji pokreta MS Walk - Hodaj za MS koji se obilježava na Svjetski dan multiple skleroze (MS). 

Cilj ove akcije je senzibilizirati javnost za tu autoimunu bolest te potaknuti na akciju i prikupljena sredstva donirati za istraživanje bolesti kako bi se pronašao lijek za MS. 

Buduće policijske službenice i službenici, pod vodstvom voditeljice Policijske škole „Josip Jović“ Renate Odeljan te voditelja obrazovnih skupina i nastavnika, započeli su kondicijsku hodnju postrojavanjem i prigodnim programom te su kroz park Dotrščina nastavili hod parkom prirode Medvednica do Puntijarke koja se nalazi na 957 metara nadmorske visine. Hodom od ukupno više od 7 sati  u oba smijera 130 sudionika napravilo je 4.815.096 koraka i doprinijeli uspješnosti Hoda za MS. 

Stranica