Polaznici i učenici Policijske škole primili zahvalnice za prvo darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenoga križa Zagreb svake godine u tjednu Crvenoga križa iskazuje zahvalnost za prvo darivanje krvi

U zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici jučer, 10. svibnja održana je svečanost povodom prvog darivanja krvi učenika zagrebačkih srednjih škola na kojoj su i polaznici i učenici Policijske škole „Josip Jović“ primili zahvalnice. Gradsko društvo Crvenoga križa Zagreb svake godine u tjednu Crvenoga križa organizira svečanost kojom želi iskazati zahvalnost mladim ljudima koji su tek napunili 18 godina za njihovo prvo darivanje krvi.

U Policijskoj akademiji, Policijskoj školi „Josip Jović“ svake godine organizira se nekoliko akcija darivanja krvi i veliki broj prvodarivatelja potječe upravo iz redova polaznika Policijske škole koji se školuju u Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac. Od ove godine pridružili su im se i učenici Srednje policijske škole koji su napunili 18 godina.

Zahvalnost i poštovanje mladim darivateljima izrazili su predstavnici Grada Zagreba, Hrvatskog Crvenoga križa te Gradskog društva Crvenoga križa Zagreb.

U svome su obraćanju naglasili važnost i plemenitost čina darivanja, dobrotu i ustrajnost hrvatskih darivatelja koji su i u najtežim trenucima rata, bolesti i elementarnih nepogoda uvijek spremni darivati krvi i tako osigurati samodostatnost u osiguravanju potrebnih doza krvi za sve hrvatske bolnice.

Veličinu i plemenitost darivanja krvi jedinog lijeka koji se ne može proizvesti umjetnim putem, a nezamjenjivog u brojnim situacijama koje zahtijevaju spašavanje ljudskog života, uz ostale je posebno naglasio prim. Josip Jelić, dr. med., predsjednik Hrvatskog Crvenoga križa. Mladi ljudi, učenici srednjih škola, koji su prvi puta darovali krv, oni su ti koji će nastaviti tradiciju dobrote, nesebičnosti i spremnosti na pomoć bolesnima i unesrećenima koju su stvorili hrvatski darivatelji krvi. Polaznici i učenici Policijske škole koji se od prvog dana svoga školovanja za policijski poziv rado uključuju u razne humanitarne aktivnosti i ovaj puta su pokazali svoju spremnost da pruže ruku potpore, sigurnosti i povjerenja svakom građaninu i u svakoj situaciji.

Stranica