Polaznici i polaznice Policijske škole nastavljaju s uspjesima u streljaštvu

Slika topvijesti/2014/lipanj/streljastvo_natjecanje_0.jpg

Natjecanje je u ugodnoj atmosferi okupilo 29 natjecatelja podijeljenih u devet ekipa. 

Foto: MUP

Nakon odličnih rezultata postignutih na međunarodnom streljačkom natjecanju u Stobreču te Otvorenom prvenstvu Policijske akademije u streljaštvu, krajem prošlog tjedna na strelištu Dereza u Čazmi, u organizaciji regionalnog kluba IPA Bjelovarsko-bilogorske županije, održano je natjecanje u preciznom i praktičnom streljaštvu.

Natjecanje je u ugodnoj atmosferi okupilo 29 natjecatelja podijeljenih u devet ekipa. Predstavnici Policijske akademije bili su podijeljeni u dvije ekipe. Ekipu Policijske akademije sačinjavali su: Davor Benšak (instruktor SSUS), te polaznici Edvin Devčić, Ante Džapo i Filip Babić, dok su ekipu Policijske škole sačinjavali Hrvoje Marić (nastavnik PŠ) te polaznice Marija Jurlina, Ivana Štrbac i Irena Barić.

Najbolje rezultate u preciznom dijelu natjecanja ostvarili su: Tomislav Johović – IJP Bjelovar  (99/100), Davor Benšak – SSUS PA (98/100) te Mile Ćurić – PP Daruvar (96/100).

U preciznom dijelu natjecanja od polaznika Policijske škole svoj talent i znanje ponovno je potvrdila polaznica Marija Jurlina plasiravši se na odlično 5 mjesto, s otpucanih 93 od 100 max krugova.

U realizaciji praktičnog/taktičkog stagea organizator je zamislio da natjecatelji gađaju ukupno šest papirnatih i 10 metalnih reaktivnih meta, raspoređenih na tri različite pozicije. To je od natjecatelja zahtijevalo trčanje, promjenu pozicija, promjenu stava, promjenu spremnika i pogađanje kako bi sve to obavili u što kraćem vremenskom periodu. Osim natjecateljskog karaktera, ovaj dio natjecanja imao je i edukativni dio, jer su prije samog početka pucanja instruktori s Policijske akademije svim ostalim natjecateljima pojasnili i praktično pokazali važnost poštivanja mjera sigurnosti te najbolji način i taktike realizacije zadane metne situacije.

Najbolje rezultate postigli su: Hrvoje Marić iz Policijske škole, Davor Benšak iz SSUS PA i Tomislav Johović iz IJP Bjelovar.

U praktičnom segmentu natjecanja polaznici i polaznice Policijske škole ponovno su pokazali visoki stupanj sigurnog, odgovornog i taktički ispravnog rukovanja oružjem, a među njima su se rezultatski istakli polaznica Marija Jurlina (5 mjesto) te polaznici Ante Džapo i Edvin Devčić (7 i 9 mjesto)

Ekipni rezultat ostvarivao se zbrajanjem preciznog i praktičnog dijela. Najbolje rezultate ostvarila je ekipa Policijske škole (H. Marić, M. Jurlina, I. Štrbac, I. Barić), a slijedile su ekipa Policijske akademije (D. Benšak, A. Džapo, E. Devčić, F. Babić) te ekipa IJP Bjelovar (T. Johović, M. Jurina, T. Kos-Kalanja)

Organizacijom ovog natjecanja još je jednom potvrđena uspješna suradnja IPA Hrvatska i Policijske akademije, te je postavljena dobra baza za sva buduća športska, edukacijska i stručna druženja i okupljanja.



Stranica