Polaznici 9. prekvalifikacije prikupili 1.700 kuna za stanovnike poplavljenih područja

Slika topvijesti/2014/ozujak/ck.jpg

Do 17. ožujka donirano je 175.596,37 kuna, a taj će novac biti dodijeljen najugroženijima u nedavnim poplavama.

Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa uručio je u utorak, 18. ožujka, zahvalnicu polaznicima 9. prekvalifikacije za zanimanje policajka/policajac Policijske akademije, Policijske škole „Josip Jović“ za prikupljenih 1.700 kuna kao pomoć stanovnicima nedavno poplavljenih područja.

Novac su prikupili polaznici prekvalifikacije i 16 polaznica i polaznika s voditeljima Majom Krajcar i Igorom Matičićem posjetilo je sjedište Hrvatskog Crvenog križa.

Na donaciji koju su prikupili, ali i na cjelokupnom humanitarnom radu te akcijama dobrovoljnog darivanja krvi zahvalio im je izvršni direktor Hrvatskog Crvenog križa. S poviješću i aktivnostima Međunarodnog i Hrvatskog Crvenog križa polaznike je upoznala Maja Antonić iz Ureda izvršnog direktora. Marinko Metličić, voditelj Službe za pripremu i djelovanje u katastrofama i kriznim situacijama upoznao je polaznike 9. prekvalifikacije s djelovanjem HCK tijekom nedavnih poplava u zagrebačkoj, karlovačkoj i sisačko-moslavačkoj županiji. Do 17. ožujka donirano je 175.596,37 kuna, a taj će novac biti dodijeljen najugroženijima u nedavnim poplavama.

Vanja Borić, polaznik 9. prekvalifikacije zahvalio je u ime svojih kolega na dodijeljenoj zahvalnici Hrvatskog Crvenog križa.

Skupina od dvadesetak polaznika u ponedjeljak je također sudjelovala u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je u svom sjedištu organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.



Stranica