Polaznici 15. naraštaja na Policijskoj akademiji slavili polnoćku i prisustvovali božićnoj svetoj misi

Slika /02_vijesti/2019/12/sv%20misa%20PA.jpg

Brojni polaznici koji školsku praksu provode na području PU zagrebačke svetom su misom  slavili rođenje Isusovo

Polaznici 15. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“ u kapelici svetog Mihovila arkanđela na Policijskoj akademiji slavili su polnoćku i prisustvovali božićnoj svetoj misi.

Naime, brojni polaznici svoju školsku praksu provode na području PU zagrebačke pa su tako, zajedno s voditeljicom Policijske škole Renatom Odeljan, njezinim brojnim suradnicima i drugim djelatnicima Policijske akademije, svetom misom koju je predvodio fa Frane Musić, slavili rođenje Isusovo.

Na ove mlade ljude, u trenutku kada su daleko od obiteljskog okružja, kada po prvi put dočekuju Božić radno i u odori hrvatskog policajca, prizor betlehemske obitelji okupljene oko tek rođenog Isusa, kao prizor mira, sigurnosti i zajedništva ostavlja snažan dojam.
Upravo je stoga u svojoj propovijedi fra Musić istaknuo simboliku prikaza Isusova rođenja u svetoj božićnoj noći, kada veliki Svemoćni Bog postaje – Božić, „mali“ Bog.

Jaslice nam poput živog evanđelja otjelovljuju sustav vrijednosti sazdan na jednostavnosti, poniznosti i skromnosti. Ako je Bog  za sebe, u svome utjelovljenju, izabrao siromaštvo i samoodricanje, poziv je to i nama da služimo, da pomažemo potrebitima te tako, svatko na svoj način, zrcalimo put kojim je Isus prošao od betlehemskih jasli do križa. Upravo u ozračju tih vrijednosti svoju svrhu nalazi policijski poziv, koji od nas nerijetko traži odricanje i strpljivost.

Snažnu vjeru da možemo svladati sve poteškoće i sva iskušenja može nam podariti tek rođeni Bog u jaslicama, koji se utjelovio radi nas i našeg spasenja, pokazujući nam tako da nas ljubi najvećom mogućom ljubavlju.
 
Blagoslovljen Božić i sretnu novu 2020. godinu žele vam djelatnici i polaznici Policijske akademije!
 

Stranica