Polaznice i polaznici upoznati s aktivnostima HGSS-a

Na zanimljiv i dinamičan način prezentiran je rad HGSS-a te su prikazani neki od načina spašavanja i traganja za osobama koje su u opasnosti u neurbanim uvjetima

Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Zagreb je za polaznice i polaznike Policijske škole "Josip Jović", 9.  srpnja 2022.  održala prezentaciju uloge i rada HGSS-a u sustavu Civilne zaštite. Pet članova Stanice Zagreb, predvođeno pročelnikom Marinom Lukasom na zanimljiv i dinamičan način prezentirali su rad HGSS te pokazali neke od načina spašavanja i traganja za osobama koje su u opasnosti u neurbanim uvjetima.

Prezentacija se održavala na 4 radne točke na kojima je pokazano traganje za osobama s potražnim psima, oprema i sredstva koja pripadnici HGSS-a koriste u svojim akcijama, spašavanje osoba s visine te prikaz nastanka, uloge i rada HGSS-a. Sve radne točke su kod polaznica i polaznika izazvale zanimanje i vrlo pozitivne reakcije što se vidi i po fotografijama koje su nastale tijekom prezentacije.

Hrvatska gorska služba spašavanja je nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga javnoga značaja, a posebno treba naglasiti da njezini pripadnici, njih oko 1100, raspoređenih u 25 stanica, za svoje akcije ne primaju plaću, nego su volonteri. Kao i vatrogasci, pripadaju temeljnim snagama sustava Civilne zaštite, s kojima pripadnici policije blisko surađuju u akcijama traganja i spašavanja osoba te ih možemo s pravom zvati bratskom službom.

Pisane vijesti