Polaznica Policijske škole „Josip Jović“, Lorena Barbir, osvojila brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske za žene u Zadru

Buduća policijska službenica, Lorena Barbir, priprema se za Europsko seniorsko prvenstvo u boksu

Od 25. do 27. veljače 2022. godine, u zadarskom ŠRC Višnjik održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za seniore U-22, mlađe seniore i za žene svih dobnih skupina.
 
Polaznica odjela 3 P-17, Policijske škole „Josip Jović“, Lorena Barbir osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju u kategoriji do 63 kg u sklopu priprema za Europsko seniorsko prvenstvo u istoj kategoriji. Lorena je do državnog prvenstva imala samo tri meča i prema izjavi predsjednika boksačkog kluba u kojem trenira, uvjerljivo najteži zadatak na državnom prvenstvu za žene jer su ju u njezinoj težinskoj kategoriji dočekale puno starije i iskusnije boksačice, boksačice koje iza sebe imaju pojedinačno i preko 150 mečeva.
 
U razgovoru sa Lorenom, na pitanje kako to da se odlučila baviti boksom, izjavila je: „Od malih nogu sam zaljubljenik u borilačke sportove, a sada je to prešlo i u ljubav. Za ljubav prema boksu potrebno je dosta odricanja i napornog treninga. Amaterskim boksom sam se počela baviti prošle godine. Treniram svega godinu dana te sam član boksačkog kluba "Marjan" iz Splita. U ovom kratkom periodu sam stekla dosta znanja i vještina, te državnih i međunarodnih medalja. Državna sam viceprvakinja 2021. godine, osvojila sam 1. mjesto na međunarodnom turniru "Zagreb Boxing Queen" i 3. mjesto na Državnom prvenstvu 2022. godine koje se održalo u Zadru ovog vikenda.“ Na pitanje koja joj je borba bila najteža i zašto, rekla nam je: „Najveći izazov sa prvenstva mi je bila polufinala borba. Nije bilo lako ući u ring sa profesionalnom boksačicom koja ima preko 100 mečeva, bila sam svjesna mogućnosti poraza, ali me to nije obeshrabrilo. Postavila sam se kao da smo na istoj razini i rekla sama sebi "dat ću sve od sebe, neka bolja pobjedi".
Smatram da u svakom sportu ima uspona i padova te da je odustajanje najgora opcija. Trebamo se izgrađivati i učiti iz vlastitih grešaka. Boksač ne može pobijediti na račun mišića i težine. Ako glava boksača ne radi, on nikada neće pobijediti“. Na upit kako usklađuje školske i sportske obveze, kaže uz smiješak: „Odlično! Trenutno sam fokusirana na uspješan završetak školovanja na Policijskoj akademiji. Uniforma i sport su mi velika ljubav i motivacija, a želja mi je raditi u interventnoj policiji te izgraditi boksačku karijeru“
.
 
Želimo puno uspjeha našoj Loreni u ostvarenju njenih želja.

Pisane vijesti