Polaganjem vijenaca i Svetom misom obilježen Dan policije

Slika topvijesti/2013/rujan/mirogoj/POLAGANJE_naslovna.jpg

Obilježavanju Dana policije nazočilo je izaslanstvo unutarnjih poslova predvođeno zamjenikom ministra unutarnjih poslova Evelinom Tonkovićem te glavnim ravnateljem hrvatske policije Vladom Dominićem.  

Foto: MUP

Polaganjem vijenaca i svijeća na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj, u nedjelju, 29. rujna, obilježen je Dan policije i blagdan Svetoga Mihovila, zaštitnika policije.

Obilježavanju Dana policije nazočilo je izaslanstvo unutarnjih poslova predvođeno zamjenikom ministra unutarnjih poslova Evelinom Tonkovićem te glavnim ravnateljem hrvatske policije Vladom Dominićem. Odavanju počasti nazočili su i brojni dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Svečanim polaganjem vijenaca kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, groba prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju, odana je počast poginulim braniteljima i pripadnicima MUP-a kao i svim braniteljima koji su u Domovinskom ratu položili svoje živote na oltar domovine.

Na Policijskoj akademiji, u kapelici Sv. Mihovila arkanđela i policijskog nebeskog zaštitnika održana je Sveta misa za poginule hrvatske redarstvenike, branitelje i sve policijske službenike koji su svoj život darovali službi dobra i pravednosti.

Vojni ordinarij mos. Juraj Jezerinac, predvodeći Svetu misu, čestitao je svima Dan policije i Dan kapelanije Sv. Mihovil, te  okupljenima zaželio da im Sveti Mihovil bude nadahnuće i zagovornik, kako bi se mogli oduprijeti svakom zlu. Budućim hrvatskim policajcima okupljenim na Svetoj misi, posebno je naglasio važnost svakodnevne molitve, povjerenja u Boga i istinu,  kako bi se u svom budućem radu lakše nosili sa svim nedaćama koje ih očekuju.



Stranica