Podjelom certifikata završio tečaj za instruktore naoružanja i gađanja

Slika topvijesti/2015/svibanj/TecajzainstruktorePA/naslovna.jpg

Polaznicima su certifikate uručili Siniša Jasić, voditelj programa policijskog treninga, i Silvio Bratković, voditelj službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju. Siniša Jasić istaknuo je kako su svi sudionici ostvarili vrlo dobar rezultat, te stekli dodatne vještine i znanja koja će moći prenositi svojim kolegama. Silvio Bratković kazao je kako je i ovaj tečaj potvrda dobrih programa i kako sve više državnih tijela pokazuje interes za specijalistička obrazovanja na Policijskoj akademiji, pa je tako i ovaj tečaj rezultat dobre suradnje s Ministarstvom pravosuđa i Ministarstvom financij

Foto: MUP
 
Podjelom certifikata sudionicima danas, 29. svibnja, na Policijskoj akademiji završio je Pedagoško-instruktivni tečaj za instruktore naoružanja i vještine gađanja koji je počeo 4. svibnja.
 
Polaznicima su certifikate uručili Siniša Jasić, voditelj programa policijskog treninga, i Silvio Bratković, voditelj službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju. Siniša Jasić istaknuo je kako su svi sudionici ostvarili vrlo dobar rezultat, te stekli dodatne vještine i znanja koja će moći prenositi svojim kolegama. Silvio Bratković kazao je kako je i ovaj tečaj potvrda dobrih programa i kako sve više državnih tijela pokazuje interes za specijalistička obrazovanja na Policijskoj akademiji, pa je tako i ovaj tečaj rezultat dobre suradnje s Ministarstvom pravosuđa i Ministarstvom financija, jer su tečaj pohađali i djelatnici pravosudne policije i carine.
 
Ovaj tečaj je i rezultat dobre suradnje Policijske škole iz Slupska i Policijske akademije, a na tečaju su sudjelovali i poljski instruktori Jacek Banaskiewicz, MichaŁ Jaškowski i Piotr Mrozik.
 
Naime, policijski službenici Policijske akademije Siniša Jasić, Davor Benšak i Hrvoje Marić boravili su od 18. studenog do 17. prosinca 2014. u Policijskoj školi u Slupsku, u Poljskoj, gdje su sudjelovali na tečaju za instruktore za rukovanje vatrenim oružjem.
 
Posjet je bio izuzetno koristan za instruktore s Policijske akademije budući da su imali priliku razmijeniti iskustva s poljskim kolegama, prezentirati hrvatski način obuke i rukovanja vatrenim oružjem, ali i naučiti nove tehnike u rukovanju vatrenim oružjem. U svrhu unaprjeđenja kvalitete policijskog treninga u Hrvatskoj u programe temeljne i specijalističke policijske obuke implementirat će se učinkovite tehnike koje su naši instruktori imali priliku vidjeti i isprobati u Poljskoj.
 
Na tečaju su sudjelovali i instruktori naoružanja i vještine gađanja iz policijskih uprava, pravosudne policije i carine.
 
U ime poljskih kolega obratio se Michal Jaškowski. Zahvalio je na odličnoj organizaciji tečaja kao i na domaćinstvu kolegama iz Policijske akademije, te izrazio spremnost za daljnju suradnju.


Stranica