Podjelom certifikata na Policijskoj akademiji završena obuka za operativne akcije FRONTEX-a

Slika topvijesti/2015/prosinac/obuka_frontex_pa/frontex_PA_00.jpg

Voditelj projekta Lars Kovalik zahvalio je domaćinima, načelniku Policijske akademije Želimiru Radmiloviću na odličnoj organizaciji ove obuke, kao i svim sudionicima s hrvatske strane koji su bili uključeni u ovaj projekt Obuke, te im u ime FRONTEX-a uručio certifikate i zahvalnice.

Foto: MUP

Podjelom certifikata na Policijskoj akademiji završena je Obuka u sklopu projekta: "Training for EBGT and Schengen borders code-Land Border Surveillance Officer" - Obuka policijskih službenika granične policije i priprema za operativne akcije FRONTEX-a.

Voditelj projekta Lars Kovalik zahvalio je domaćinima, načelniku Policijske akademije Želimiru Radmiloviću na odličnoj organizaciji ove obuke, kao i svim sudionicima s hrvatske strane koji su bili uključeni u ovaj projekt te im u ime FRONTEX-a uručio certifikate i zahvalnice.

Obuka se provodila temeljem Okvirnog sporazuma o partnerstvu, potpisanog 16. prosinca 2013. godine od strane direktora FRONTEX-a i potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranka Ostojića. Cjelokupne troškove provedbe Obuke snosio je FRONTEX, dok je za organizaciju bila zadužena Policijska akademija. 

Ministarstvo unutarnjih poslova RH uključeno je u provedbu spomenutog projekta od travnja 2014. godine kroz aktivnosti u okviru Radne skupine koju čine predstavnici država članica iz Njemačke, Estonije, Poljske, Rumunjske, Španjolske, Nizozemske, Finske, Slovenije i Hrvatske.

Cilj obuke je razumijevanje različitosti u  multikulturalnom treningu-obuci/radnom okruženju. Posebna pažnja usmjerena je na promicanje interkulturalnih sadržaja i vrijednosti, te na podizanje svijesti polaznika obuke o važnosti usvajanja interkulturalnih kompetencija koje su neophodne za interakciju između trenera i polaznika obuke, kao i za rad na terenu/stvarnom radnom okruženju. Ovaj Projekt predstavlja još jedan korak ka modernizaciji i unaprjeđenju obrazovanja i obuke te podizanja profesionalizma policijskih službenika granične policije.



Stranica