Počeo tečaj za zanimanje policajac na Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/listopad/policija07_AKAD_1.jpg

U nazočnosti ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina i ravnatelja policije Marijana Benka danas, 16. listopada, svečano je započeo tečaj za 1120 polaznika programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac.

U nazočnosti ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, ravnatelja policije Marijana Benka, načelnika Policijske akademije Stjepana Gluščića, načelnika policijskih uprava RH te brojnih uzvanika i svih polaznika tečaja danas, 16. listopada, svečano je započeo tečaj za 1120 polaznika programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac.
Obraćajući se polaznicima, načelnik Policijske akademije Stjepan Gluščić iskazao je zadovoljstvo zbog velikog broja polaznika tečaja te dodao:“… ovakav prizor, s ovoliko postrojenih ljudi, izaziva divljenje te obećava ubuduće još bolju učinkovitost policije, što će najviše znati cijeniti vaši načelnici Uprava iz kojih dolazite.“
Ravnatelj policije Marijan Benko rekao je kako to znači: “…da će sustav biti jači i spremniji odgovoriti na sve izazove novog vremena koje donose izazove ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Ti su izazovi: sigurne i dobro čuvane granice, učinkovito suprotstavljanje svim oblicima kriminaliteta, stvaranje sigurnog i mirnog životnog okruženja te zadovoljstvo građana radom i uslugom policije.“ Ravnatelj Benko potom je istaknuo: “ Očekujem od vas da djelujete pravično i čuvate ugled policijske službe te da u sprečavanju kažnjivih djela postupate odlučno i dosljedno.“

Pozdravljajući polaznike tečaja, ministar Ivica Kirin istaknuo je kako je ovo povijesni trenutak  za razvoj policije kojoj predstoji ispunjenje preustroja i potpunog prihvaćanja europskih standarda u svom radu. Kirin je rekao da je, kako bi se obnovio tečaj s toliko polaznika, u konačnici odrađen velik logistički posao s obzirom da se u objekte Policijske akademije nije ulagalo više od trideset godina.

„Samo ovdje“, kaže Kirin,“ na Policijskoj akademiji, u stvaranje primjerenih uvjeta za školovanje uloženo je više od dvadeset milijuna kuna. Istovremeno, obnovljen je i uređen i policijski edukacijski centar u Valbandonu.


Po završetku svečanog otvorenja tečaja, uzvanici su obišli obnovljene prostore Policijske akademije, a čast da prerežu vrpcu ispred ulaza u Policijsku školu i tako otvore nove prostore, pripala je najboljima iz prošlog tečaja: Jeleni Ileković i Tomislavu Gabriću.



Stranica