Počeo tečaj za poljske i hrvatske instruktore gađanja

Slika topvijesti/2015/svibanj/Instruktorigadjanja/IMG_5411naslov.jpg

Tečaj je rezultat dobre suradnje s Policijskom školom iz Slupska i Policijske akademije, a na tečaju sudjeluju i poljski instruktori Jacek Banaskiewicz, MichaŁ Jaškowski i Piotr Mrozik.  

Foto: MUP
 
Na Policijskoj akademiji je u ponedjeljak, 4. svibnja započeo Pedagoško-instruktivni tečaj za instruktore naoružanja i vještine gađanja, koji će trajati do 29. svibnja.
 
Tečaj je rezultat dobre suradnje Policijske škole iz Slupska i Policijske akademije, a na tečaju sudjeluju i poljski instruktori Jacek Banaskiewicz, MichaŁ Jaškowski i Piotr Mrozik.
 
Naime, policijski službenici Policijske akademije Siniša Jasić, Davor Benšak i Hrvoje Marić boravili su od 18. studenog do 17. prosinca 2014. godine u Policijskoj školi u Slupsku, u Poljskoj, gdje su sudjelovali na tečaju za instruktore za rukovanje vatrenim oružjem.
 
Posjet je bio izuzetno koristan za instruktore s Policijske akademije budući da su imali priliku razmijeniti iskustva s poljskim kolegama, prezentirati hrvatski način obuke i rukovanja vatrenim oružjem, ali i naučiti nove tehnike u rukovanju vatrenim oružjem. U svrhu unaprjeđenja kvalitete policijskog treninga u Hrvatskoj, u programe temeljne i specijalističke policijske obuke implementirat će se učinkovite tehnike koje su naši instruktori imali priliku vidjeti i isprobati u Poljskoj.
 
Na tečaju sudjeluju i instruktori naoružanja i vještine gađanja iz policijskih uprava, pravosudne policije i carine.


Stranica