Počeo selekcijsko-razredbeni postupak za zanimanje policajac/policajka

Slika topvijesti/2015/travanj/Razredbeni_postupak/naslovna.jpg
Foto: MUP
 
Na Policijskoj akademiji od ponedjeljka, 13. travnja, započela je provedba selekcijsko-razredbenog postupka za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, koji se iduća dva tjedna odvija u dvije grupe svakog radnog dana.
 
Postupak započinje psihologijskim testiranjem (eliminacijski i rangirajući testovi), nakon čega kandidati koji su prošli odlaze na mjerenja indeksa tjelesne mase, visine i testiranje motoričkih sposobnosti, što su sve eliminacijski elementi selekcijsko-razredbenog postupka.
 
Kandidati i kandidatkinje koji ne zadovolje na nekoj od eliminacijskih provjera isključuju se iz daljnjeg postupka testiranja, a oni koji zadovolje sve eliminacijske kriterije upućuju se na daljnji postupak testiranja koji se sastoji od rangirajućih testova opće informiranosti, stranog jezika i informatičke pismenosti. Na temelju rezultata selekcijsko-razredbenog postupka izrađuje se bodovna lista po kojoj se kandidati i kandidatkinje obavještavaju o daljnjem natječajnom postupku.
 
Kriterije za provjeru motoričkih sposobnosti, kao i točno vrijeme dolaska kandidati mogu doznati na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova.
 
O tome kako teče provedba selekcijsko-razredbenog postupka uvjerili su se u utorak i Zvonimir Vnučec, zamjenik glavnog ravnatelja policije i Aco Martinović, načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima, u pratnji Želimira Radmilovića, načelnika Policijske akademije i Marjana Žuljevića, voditelja Policijske škole „Josip Jović“, koji su ujedno i članovi Povjerenstva za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.


Stranica