Pedagoško-instruktivni tečaj za mentore vježbenika srednje stručne spreme

Cilj mentorskog programa obuke je osposobiti policijske službenike za obavljanje poslova mentora u policijskim postajama

 U UJ MUP-a RH u Valbandonu održava se četverodnevni pedagoško-instruktivni tečaj za mentore vježbenika srednje stručne spreme iz PU primorsko-goranske i PU istarske. 
 
 Ovaj tečaj polaze policijski službenici raspoređeni na radno mjesto vođe ophodnje koji su odabrani u postupku odabira kandidata za mentore vježbenika SSS.
 
     Osnovni zadaci tečaja su:
  • osposobiti policijske službenike za samostalno obavljanje poslova mentora, primjenom znanja, sposobnosti i vještina usvojenih na tečaju,
  • razviti profesionalni stav i odgovornost mentora prema vježbeniku,
  • unaprijediti rad mentora te razviti nove načine i metode u obuci vježbenika i
  • povezati prethodna znanja u cjelinu za kvalitetno, zakonito i stručno postupanje policijskih službenika u svakodnevnom radu i postupanju. 
      Osim što će svojim primjerom, znanjem i iskustvom potvrditi vježbenicima njihovu odluku da postanu policajci, polaznici - mentori tijekom ovog tečaja, naučit će kako na najbolji način prenijeti to znanje na vježbenike u praksi.
 
      Polaznicima su se na otvaranju tečaja uvodno obratili pomoćnica načelnice Policijske akademije Mirjana Abramović i voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić, koji su istaknuli važnost i odgovornost uloge mentora u početnom radu vježbenika. Posebni pozornost polaznicima je usmjerena na odvijanje tečaja sukladno odlukama Nacionalnog Stožera civilne zaštite i preporukama Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo vezano uz epidemiološke mjere u cilju sprečavanja i prevencije širenja infekcije virusom SARS-COV-2 (COVID 19).

Pisane vijesti