Pedagoško-instruktivni seminar za predavače-instruktore

U Valbandonu započeo Pedagoško-instruktivni seminar za predavače-instruktore

U organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizacije, Policijske akademije u Valbandonu od 19. do 23. listopada 2020. g. održava se Pedagoško-instruktivni seminar za predavače-instruktore. Riječ je o petodnevnom pedagoško-instruktivnom seminaru za predavače-instruktore u kojem sudjeluju dvije Policijske uprave (PU istarska i PU primorsko-goranska), ukupno 13 policijskih službenika.

Seminar je otvorila voditeljica seminara Alma Boršić-Banak, policijska službenica – voditeljica specijalizacije Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju.  

Značajno je napomenuti da se ova obuka provodi u kombinaciji face to face i online edukacije putem stranice e-obrazovanja MUP-a, https://e-obrazovanje.fkz.hr/.  Dakle za polaznike seminara pripremljen je kolegij na sustavu e-obrazovanja Policijske akademije, na kojem mogu pristupiti svim radnim materijalima vezanima za učenje i pamćenje, nastavnu tehnologiju, komunikacijske vještine, planiranje i pripremu nastave te vrednovanje ishoda učenja.

Podlogu za ovakav oblik edukacije je osmišljen od strane Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost, Policijske akademije kroz angažman predavanja i vježbi policijskih službenika Marije Pajur, Davora Kontića i Dubravke Labus.

Na kraju tjedna, nakon održanog seminara, polaznici će steći pedagoške kompetencije za samostalno pripremanje, izvedbu i evaluaciju strukovne obuke te će im biti predstavljena uvjerenja o pohađanju seminara, koje će potom dosataviti na ustrojstvene jedinice policijskih službenika. 

Epidemiološka situacija i stroge mjere zaštite kao i nedavni potres u Zagrebu nametnuli su UJ Policijske akademije novo promišljanje provođenja obuke za policijske službenike, pa je tako korišten prostor UJ Valbandon u kombinaciji sa online edukacijom.

Pisane vijesti