„Partnership for Education“

Započeo ovogodišnji ciklus modula projekta Partnerstvo za obrazovanje 

Pedagoško - instruktivnom obukom za predavače-instruktore započeo je ovogodišnji ciklus od 5 petodnevnih modula projekta Partnerstvo za obrazovanje uz nadoknadu od 5 modula koji zbog pandemije nisu realizirani 2020. godine.
 
Obzirom na važnost ovog Projekta koji se sustavno provodi od 2013. godine, uz iznimku 2020., obje strane partnerstva, Veleposlanstvo SAD-a u RH i ICITAP te Policijska akademija, odlučile su više ne odgađati module već ih realizirati online.  
 
Polaznici, policijski službenici i tužitelji iz Albanije, BiH, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, iako online, aktivno su sudjelovali na obuci. Znanje, stručnost i iskustvo, predavačice - gospođe Marije Pajur, nije izostalo niti ovaj put. Štoviše, polaznici su zahvalili na izuzetno korisnoj i zanimljivoj obuci temeljem koje će znanja stečena na modulima u 2019. godini ( krijumčarenje i trgovanje ljudima, računalni kriminalitet, financijske istrage i istraživanje korupcije u javnom sektoru) lakše prenijeti kolegama u svojim matičnim zemljama.
 
Na završetku modula uključili su se direktor ICITAP-a - Gregory Ducot, zamjenik direktora ICITAP-a - Gary Bullard, pomoćnica direktora ICITAP-a, Amy Davison, regionalna časnica za sigurnost pri Veleposlanstvu SAD-a u RH i Iva Balgač, pomoćnica načelnice Policijske akademije za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju koja je zahvalila svim sudionicima Projekta i visokim predstavnicima američke strane partnerstva na dosadašnjoj podršci i činjenici da su  Veleposlanstvo SAD-a u RH i ICITAP još 2013. godine prepoznali Policijsku akademiju kao edukacijskog lidera u regiji.

Direktor ICITAP-a također je zahvalio svim sudionicima, a posebno Policijskoj akademiji uz čestitke na „iznimno uspješnoj provedbi Projekta osam godina“ te naglasio kako  status edukacijskog lidera u regiji Policijska akademija u suradnji sa svim ostalim ustrojstvenim jedinicama MUP-a RH, a posebno Upravom kriminalističke policije, potvrđuje iz godine u godinu, čime se partnerstvo dviju zemalja produbljuje i otvara vrata novim mogućnostima, planovima i izazovima.  

Pisane vijesti