Partnership for education - modul 4

Slika topvijesti/2018/06_lipanj/_MUP4902.jpg sa stari web.jpg

Iskusni stručnjaci iz američkog FBI-ja kroz konkretne praktične primjere prezentirati će kako učinkovito identificirati kripto valute

U Policijskoj akademiji održava se 4. modul programa „Partnership for education“ (Partnerstvo za obrazovanje) od 11. do 15. 6. Ovaj novi modul regionalnog programa okupio je 21 policijskog službenika i državnog odvjetnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije koji će sudjelovati  u naprednoj obuci o računalnom kriminalitetu i virtualnim valutama. Iskusni stručnjaci iz američkog FBI-ja kroz konkretne praktične primjere prezentirati će kako učinkovito identificirati kripto valute, kako ih dovesti u vezu s određenim osobama te kako ih uspješno oduzeti ukoliko su za to ispunjeni zakonski uvjeti.

Sudionike su pozdravili i kratko im se uvodno obratili, Danijela Petković, pomoćnica načelnika Policijske akademije i Roger Thyien, regionalni časnik za sigurnosti ispred veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u RH.

Podsjetimo da su do sada provedeni Studijski posjet „Balkans Transnational Counternarcotic and Organized Crime study tour” u SAD, s ciljem jačanja policijskih kapaciteta u suzbijanju transnacionalnog organiziranog kriminala, kriminaliteta droga i terorizma te jačanja regionalne policijske suradnje u Jugoistočnoj Europi, kao i moduli na temu Specijalnih istražnih tehnika te Krivotvorenja dokumenata i prepoznavanja lica. U rujnu će se održati završna zajednička vježba na kojoj će sudjelovati polaznici iz prethodnih modula. Ovogodišnji pridruženi partner u programu je francuska policija.



Stranica