Otvoreno prvenstvo Policijske akademije u savladavanju poligona pješačkih prepreka

Slika topvijesti/2017/lipanj/Poligon.jpg

Policijski službenici interventne i temeljene policije, polaznici Policijske škole Josip Jović i pripadnici Glavnog stožera Oružanih snaga odmjerili su snage danas, 5. lipnja 2017. godine, na trećem Otvorenom prvenstvu Policijske akademije u savladavanju poligona pješačkih prepreka policijskog poligona.

Foto: MUP

Policijski službenici interventne i temeljene policije, polaznici Policijske škole Josip Jović i pripadnici Glavnog stožera Oružanih snaga odmjerili su snage danas, 5. lipnja 2017. godine, na trećem Otvorenom prvenstvu Policijske akademije u savladavanju poligona pješačkih prepreka policijskog poligona.

Ukupno 108 natjecatelja, od čega 12 djevojaka, podijeljenih u 27 ekipa položilo je danas na najvećem suncu kompleksan test procjene motoričko-funkcionalnih sposobnosti. Savladavanje ovog općepoznatog poligona, koji se u cijelom svijetu koristi kao bazična priprema pri obuci pripadnika policijskih, vojnih i vatrogasnih snaga, zahtijeva iznimnu koordinaciju, eksplozivnost, snagu, izdržljivost i mnoge druge motoričke komponente. Zadatak prelaska različitih prepreka unaprijed određenim načinom u što kraćem vremenskom razdoblju ocjenjivan je u muškoj, ženskoj i ekipnoj kategoriji.

Nagrade najboljima dodijelili su načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović i zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec. U ženskoj kategoriji, na najviše postolje popela se kadetkinja Policijske škole Josip Jović Silvija Balent, drugo mjesto pripalo je njenoj kolegici Doris Vunić, dok je brončanu medalju oko vrata stavila kadetkinja Antonia Damjanić. U muškoj kategoriji zlato je osvojio kadet Marko Mirković, srebro je pripalo Karlu Vasiljeviću iz Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke, a broncu je odnio Fran Res. Pehar za najbolju ekipu krasit će prostorije Interventne jedinice policije Policijske uprave zagrebačke čiji su pripadnici ostvarili najbolji grupni rezultat. Drugo mjesto osvojili su pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke, a na treće se postolje popela se 1. ekipa 10. Odjela Policijske škole Josip Jović.

Načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović, koji je i otvorio samo natjecanje, izrazio je iznimno zadovoljstvo što je policijski poligon - test postignuća i izniman način treniranja i mjerenja tjelesno motoričkih sposobnosti policijskih službenika, reafirmiran. Posebno je zahvalio pripadnicima Hrvatske vojske i policijskim službenicima interventne policije koji su svojim entuzijazmom i efektivnim doprinosom pokazali da je riječ o kultnoj vojno-policijskoj vještini koju u policijskom treningu i provjeri sposobnosti policijskih službenika treba svakodnevno koristiti. „Kao rukovoditelja Policijske akademije ponosom me ispunjavaju djevojke i mladići, kadeti Policijske škole Josip Jović, koji su pokazali da policijski  trening daje svoje rezultate“, istaknuo je. Kako i ne bi, kad su upravo oni odnijeli najsjajnije medalje.



Stranica