Otvoren tečaj za kriminalističke tehničare

Otvoren je tečaj za kriminalističke tehničare iz Bosne i Hercegovine sukladno Sporazuma Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o policijskoj suradnji i Planu policijskog obrazovanja za 2024. godinu

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ 22. travnja, započeo je tečaj za kriminalističke tehničare iz Bosne i Hercegovine koji će trajati 6 tjedana za 15 polaznika.

Tečaj je obuhvatio područja kriminalističke tehnike, profesionalne etike, zaštite na radu, traseologije, balistike, bioloških tragova, daktiloskopskih tragova, identifikacije, kontaktnih tragova, fotografskih i video tehnika u kriminalistici, kriminalističkih klopki, situacijskog plana, mehanoskopije, medicinske kriminalistike, rukopisa i dokumenata, toksikologije, tragova boje i stakla kod provala i oštećenja tuđe stvari, tragova kod požara i eksplozija i tragova električnih instalacija te situacijske kriminalistike.
 
U uvodnom dijelu polaznike je pozdravila Mirjana Abramović zamjenica načelnika Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ te se osvrnula na dosadašnju dobru suradnju koja proizlazi iz Sporazuma Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o policijskoj suradnji na više područja, a posebice na području kriminalističke tehnike. 
 
Hrvoje Mahalec voditelj Službe kriminalističke tehnike, Uprave kriminalističke policije govorio je o nastavnom planu i programu tečaja koji su zajednički izradili, djelatnici Službe za cjeloživotno obrazovanje Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Službe kriminalističke tehnike, Uprave kriminalističke policije i Centra za kriminalistička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.
 
Dobrodošlicu polaznicima tečaja izrazili su Ilija Jakić voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje i Alma Boršić-Banak voditeljica tečaja, koji su polaznike podržali u naporima za stjecanje znanja i vještina koja su potrebna za samostalno obavljanje kriminalističko-tehničkih radnji tijekom obavljanja očevida kod kaznenih djela i drugih događaja od interesa za rad policije, otkrivanje kaznenih djela i njihovih počinitelja te pronalaženje, fiksiranje, izuzimanje i korištenje materijalnih tragova u dokazne svrhe.
 

Pisane vijesti