Otvoren seminar za pomoćnike načelnika policijskih postaja

Cilj usavršavanja je stjecanje kompetencija policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja za kvalitetno upravljanje policijom

Na Policijskoj akademiji danas, 6. svibnja, započelo je stručno usavršavanje pomoćnika načelnika policijskih postaja iz Policijske uprave zagrebačke, sisačko-moslavačke, karlovačke i krapinsko-zagorske.

Na otvorenju su uz načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka, bili voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić i voditeljica programa stručnog usavršavanja Smiljana Jurković.
 
Načelnik Policijske akademije je rekao kako su upravo pomoćnici načelnika u policijskim postaja jedan od najvažnijih radnih mjesta jer su oni nositelji operativnog posla. Istaknuo je kako je edukacija zamišljena tako da pomoćnici nauče nove vještine i znanja koja im trebaju u svakodnevnom radu.  

Naime, cilj usavršavanja je stjecanje kompetencija policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja za kvalitetno upravljanje policijskom organizacijom koristeći moderne metode, stilove i tehnike upravljanja i vođenja.
 
Seminar traje do srijede, 8. svibnja, a pomoćnici će između ostalog učiti o motiviranju i vođenju pojedinaca i tima komunikacijskim vještinama te primjeni teorijskog znanja i praktičnih vještina u upravljanju i vođenju policijske postaje.   

Ova edukacija policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja, koju organizira Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju, obuhvaća 397 pomoćnika iz 20 policijskih uprava. Prvi dio seminara održan je krajem travnja za pomoćnike iz pet policijskih uprava, a nastavlja se u Osijeku, Rijeci i Splitu.

Prošle godine Policijska akademija je provela i edukaciju za 186 načelnika policijskih postaja.  

Stranica