Otvoren prvi online tečaj Policijske akademije

Na petodnevnom pedagoško-instruktivnom seminaru za predavače-instruktore sudjelovat će devet policijskih službenika iz PU dubrovačko-neretvanske, vukovarsko-srijemske i karlovačke te iz Uprave za granicu

U organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju te Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost, na Policijskoj akademiji 4. svibnja započeo je prvi od tri pedagoško-instruktivna seminara za predavače-instruktore koji će biti održani u potpunosti online. Za polaznike seminara pripremljen je kolegij na sustavu e-obrazovanja Policijske akademije, na kojem mogu pristupiti svim radnim materijalima vezanima za učenje i pamćenje, nastavnu tehnologiju, komunikacijske vještine, planiranje i pripremu nastave te vrednovanje ishoda učenja. Na sustavu e-obrazovanja tijekom petodnevnog seminara bit će provedeno i vrednovanje usvojenosti sadržaja nakon svake nastavne teme, dok će predavanja biti održana putem Skypea.

Tečaj su otvorili načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić, pozdravivši putem Skypea sve polaznike tečaja.
- Sustav e-obrazovanja na Policijskoj akademiji već radi u punom opsegu za Policijsku školu Josipa Jovića i Visoku policijsku školu, te godina neće biti izgubljena - rekao je načelnik Novak i dodao kako je sustav e-obrazovanja otvoren i za tečajeve stručnog usavršavanja i specijalizacije. Namjera je i na toj razini policijskog obrazovanja ispuniti plan za ovu godinu te je ovaj prvi tečaj korak u tom smjeru i bit će pokazatelj za ubuduće.

Polaznicima se obratila i voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Mirjana Abramović, predstavivši im ukratko sustav e-obrazovanja na Policijskoj akademiji, koji je uslijed pandemije uzrokovane novim koronavirusom doživio naglu ekspanziju. Naglasila je kako je ova izazovna situacija bila ujedno i prilika za razvijanje sustava e-obrazovanja te iskušavanje novih oblika nastave, među kojima je i ovaj, prvi online tečaj Policijske akademije.
- Policijska akademija nastavila je s radom. Nismo zatvorili vrata, otvorili smo jedna virtualna - rekla je.

Voditelj tečaja Danijel Žugel pozdravio je polaznike tečaja iz policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, vukovarsko-srijemske i karlovačke te iz Uprave za granicu Ravnateljstva policije, predstavivši predavačicu na tečaju, Mariju Pajur iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost.
Neposredno nakon otvaranja, predavačica Marija Pajur upoznala je polaznike s dinamikom tečaja, načinom predavanja i vrednovanja usvojenosti sadržaja, te je putem Skypea održala i prvo predavanje o učenju i pamćenju.

Na kraju tjedna, nakon održanog seminara, polaznici će steći pedagoške kompetencije za samostalno pripremanje, izvedbu i evaluaciju strukovne obuke te će im biti predstavljena uvjerenja o pohađanju seminara, koje će potom dobiti poštom. U svibnju su planirana još dva online pedagoško-instruktivna tečaja, te će ukupno biti obučeno 28 policijskih službenika iz policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, vukovarsko-srijemske i karlovačke te iz Uprave za granicu.

Stranica