Otvoren natječaj za 1 400 novih policajaca

Slika topvijesti/listopad/policija07_AKAD_1.jpg

Natjecati se mogu svi hrvatski državljani i državljanke koji ispunjavaju sljedeće uvjete: završena srednja škola u četverogodišnjem trajanju, ne stariji od 24 godine na dan podnošenja prijave, uređena vojna obveza za muške kandidate (potvrda Ureda za obranu – Ministarstvo obrane RH), posebna duševna, tjelesna i zdravstvena sposobnost, dostojnost za obavljanje policijskih poslova, vozački ispit B kategorije – prednost (nije uvjet).

S obzirom na potrebu popunjavanja radnih mjesta policijskih službenika srednje stručne spreme u pojedinim policijskim upravama u RH, te približavanja standardima EU kroz provedbu Strategije razvoja granične policije, s ciljem implementacije schengenskog režima upravljanja granicom, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno planu prijema u državnu službu za 2008., raspisalo je NATJEČAJ ZA UPIS 1400 polaznika u Program obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC u 2008./09. godini.

Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac temeljni je i obvezni program obrazovanja za sve buduće policijske službenike koji se zapošljavaju na radnom mjestu policijskog službenika temeljne policije sa srednjom stručnom spremom.

Cilj programa je osposobiti polaznike za samostalno i zakonito obavljanje poslova policijskog službenika temeljne policije, poštujući pravila struke i temeljna ljudska prava i slobode građana i zaštitu drugih ustavom zaštićenih vrijednosti te na taj način osigurati obavljanje osnovnih zadaća policije kao javne službe Ministarstva unutarnjih poslova i promovirati policiju kao servis građana. Program obrazovanja u trajanju od dvanaest mjeseci provodi Policijska akademija. 

Natjecati se mogu svi hrvatski državljani i državljanke koji ispunjavaju sljedeće uvjete: završena četverogodišnja srednja škola, nisu stariji od 24 godine na dan podnošenja prijave, uređena vojna obveza za muške kandidate (potvrda Ureda za obranu – Ministarstvo obrane RH), posebna duševna, tjelesna i zdravstvena sposobnost, dostojnost za obavljanje policijskih poslova, vozački ispit B kategorije  je prednost (nije uvjet).

Rok za podnošenje prijava je 30. lipnja, a program obrazovanja odraslih za zanimanje policajac započinje 15. rujna 2008. godine.

Kandidati koji uspješno savladaju Program obrazovanja primaju se na neodređeno vrijeme u službu u MUP, uz obvezni probni rad (vježbenički staž) u trajanju od 12 mjeseci te se raspoređuju na radna mjesta sukladno potrebama policijskih uprava u RH.

Pozivamo sve zainteresirane kandidate da se prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom i da svoje prijave podnesu na adresu: MUP RH ,Policijska akademija,  Avenija Gojka Šuška 1, Zagreb ( s naznakom „za natječaj“) - do naznačenog roka, 30. lipnja 2008. godine.

Sve dodatne informacije o natječaju, uvjetima za upis u Program osposobljavanja, kao i prijavnicu za natječaj, kandidati mogu pronaći na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, pod kategorijom Natječaji - Zapošljavanje.



Stranica