Osvajači europskih medalja u karateu na Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/2015/travanj/karate/naslovna.jpg

Članovi selekcije nedavno su se vratili sa Europskog prvenstva iz Istanbula. Ženska nacionalna selekcija u sastavu Vlatke Kijuk, Petre Krivičić i Mihaele Petrović (Karate klub "Sljeme") aktualne su viceprvakinje Europskog prvenstva regija i pobjednice svjetske Premier lige, a muška nacionalna selekcija u sastavu Ivana Ervenc, Franje Maškarin i Damjana Padovan (Karate klub "Princ") aktualni su europski prvaci regija za 2013. i 2014. godinu i 

Foto: MUP
 
Polaznicima Policijske škole Josipa Jovića, studentima Visoke policijske škole te djelatnicima Policijske akademije, u srijedu 8. travnja, svojim vještinama u karateu predstavili su se članovi ženske i muške nacionalne selekcije u katama.
 
Članovi selekcije nedavno su se vratili s Europskog prvenstva iz Istanbula. Ženska nacionalna selekcija u sastavu Vlatke Kijuk, Petre Krivičić i Mihaele Petrović (Karate klub "Sljeme") aktualna je viceprvakinja Europskog prvenstva regija i pobjednica svjetske Premier lige, a muška nacionalna selekcija u sastavu Ivana Ervenc, Franje Maškarin i Damjana Padovan (Karate klub "Princ") aktualni su europski prvaci regija za 2013. i 2014. godinu i, također, svjetske Premier lige. Selekcije su izvele atraktivne prikaze bacanja, zakucavanja i drugih karate tehnika. Svojim izvedbama oduševili su sve prisutne u punoj sportskoj dvorani Policijske akademije. Cilj ovog događanja bio je prikazati polaznicama i polaznicima, te studenticama i studentima, kao i djelatnicima, ovaj drevni borilački sport koji ima dugu tradiciju u policijskoj izobrazbi u Hrvatskoj i svijetu.
 
Namjera je također bila potaknuti polaznike za bavljenje karateom, što će im se omogućiti na Policijskoj akademiji uz stručno vodstvo profesionalnih trenera.


Stranica