Održava se seminar "Napredne metode i postupci u digitalnoj forenzici“

Seminar pohađa 17 policijskih službenika slavonskih Policijskih uprava, koji obavljaju poslove vezane uz kriminalističke istrage cyber kriminala

FOTO: PA

Danas, 23. rujna, posljednji je dan seminara "Napredne metode i postupci u digitalnoj forenzici". Seminar je započeo 21. rujna, a zbog nastale situacije, vezane uz potres i sprječavanja širenja koronavirusa, seminar se održava u četiri regije- slavonskoj, dalmatinskoj, primorskoj i zagrebačkoj.

Prvi seminar za slavonsku regiju organiziran je u PU osječko-baranjskoj za policijske uprave – Osječko-baranjsku, Vukovarsko – srijemsku, Virovitičko – podravsku, Brodsko- posavsku i Požeško – slavonsku.

Na otvorenju seminara, osim polaznika, sudjelovali su i stručnjaci iz područja kibernetske sigurnosti, voditelj seminara te policijski službenik Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije.

Predavanja i praktičan rad, u sklopu seminara, provodi se u prostorijama PU osječko-baranjske u Osijeku, u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Seminar pohađa 17 policijskih službenika slavonskih Policijskih uprava, koji obavljaju poslove vezane za kriminalističke istrage cyber kriminala, a polaznici seminara upoznat će se s naprednim metodama, alatima, postupcima te analizama koje će im uvelike pomoći u daljnjem radu.

Pisane vijesti