Održano zdravstveno predavanje o prevenciji karcinoma dojki za učenice Policijske škole

U okviru zdravstvenog područja odgojno – obrazovnog rada s učenicima trećih razreda Policijske škole „Josip Jović“ održano je predavanje za učenice i zainteresirane učenike o prevenciji karcinoma dojki, ali i drugih bolesti koje se zdravim navikama mogu spriječiti

Liječnica iz Gradskog društva Crvenoga križa Zagreb dr. Ljerka Mišura objasnila je sudionicima predavanja kako se mnogo puno napraviti za zdravlje organizma s posebnim naglaskom na brigu za dojke.

Podučila je učenice o važnosti i načinu samo pregleda kao i odgovornoj brizi za svoje zdravlje. Naglasila je kako prisutnost štetnih tvari u odjevnim predmetima, kozmetičkim proizvodima, gotovim prehrambenim proizvodima ili gaziranim pićima, kao i izlaganje ultra violetnom zračenju može biti uzrok razvoja zloćudnih bolesti odnosno preranog starenja organizma.

„Tjelesna aktivnost potiče izlučivanje štetnih tvari iz organizma, te bi je trebalo primjenjivati svakodnevno barem 30 minuta,  poput osobne higijene.“ Naglasila je doktorica Mišura. 
Usvajanje zdravih navika u ranoj dobi može značajno pridonijeti prevenciji bolesti.

Pisane vijesti