Održano završno Frontex testiranje za Strateško upravljanje granicom

Frontex je pohvalio spremnost zagrebačke Policijske akademije u provođenju e-obrazovanja

U e-učionici Policijske akademije u četvrtak 8. kolovoza održano je završno testiranje  u Frontexovom zajedničkom europskom programu magistarskog studija „Strateško upravljanje granicom“ (engl. European Joint Master's Programme in Strategic Border Managment).  

Naime, Republika Hrvatska je nominirala deset kandidata, a jučer je provedeno završno testiranje engleskog jezika prema Cambridge linguaskils kriterijima prema kojima se primjerice testu pristupa putem kodova.

Za provođenje testiranja bili su zaduženi Virna Lovrić Jurilj iz Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju i Nikola Slamek iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost.

Provjera je provedena prema standardima Frontexove jedinice za obuku koja je pohvalila spremnost zagrebačke Policijske akademije u provođenju on-line obrazovanja.

Ovo testiranje je još jedan dokaz spremnosti Policijske akademije na ovakav način provođena raznih oblika testiranja koji zahtijevaju tehničke i ljudske kapacitete što je Akademija već osigurala kroz uspostavu e-obrazovanja.

Inače, program magistarskog studija je namijenjen policijskim službenicima granične policije, a izvodit će se od rujna 2019. do lipnja 2021. godine. Polaznici će svaki mjesec po tjedan dana sudjelovati u provođenju pojedinog modula u partnerskim Frontex akademijama u Španjolskoj, Nizozemskoj, Litvi, Latviji, Estoniji i Poljskoj.

Stranica

Dokumenti