Održano prvo otvoreno prvenstvo Policijske akademije u svladavanju policijskog poligona pješačkih prepreka

Slika topvijesti/2015/lipanj/vjezba_pa_00.jpg

Foto: MUP 

Prvo otvoreno prvenstvo Policijske akademije u svladavanju policijskog poligona pješačkih prepreka održano je u u utorak 30. lipnja na poligonu u krugu Policijske akademije u Zagrebu.

Poželjevši dobrodošlicu i dobar uspjeh svim natjecateljima Želimir Radmilović, načelnik Policijske akademije naglasio je kako je cilj ovog prvenstva da poligon pješačkih prepreka, koji je na neki način bio i zanemaren opet dobije na svom značaju u fizičkoj pripremi policajaca i policajki, ali i da se potakne natjecateljski duh, druženje i zajedništvo. Jer, na ovom prvom prvenstvu osim polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka, koji su ujedno bili i najbrojniji natjecatelji, sudjelovale su i ekipe Policijskih uprava sisačko-moslavačke, krapinsko-zagorske, međimurske, vukovarsko-srijemske i PU zagrebačke, te specijalne policije.

U gotovo dvosatnom natjecanju svi natjecatelji bili su bodreni od strane polaznika i polaznica Policijske škole „Josip Jović“ te djelatnika Policijske akademije. Izvan kruga Policijske akademije policijsko natjecanje plijenilo je pozornost prolaznika i rekreativaca. Među gotovo stotinjak natjecatelja prijavila se i jedna natjecateljica – polaznica Jelena Obajdin koja je uspješno svladala sve zapreke na poligonu te je dobila i priznanje za ostvareni rezultat.

Načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović na kraju natjecanja pobjednicima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji uručio je prigodne zahvalnice i poklon; knjigu „Hrvatska policija u Domovinskom ratu“. Sve ekipe policijskih uprava, interventne i specijalne policije koje su sudjelovale u natjecanju dobile su prigodne zahvalnice. Najbolje rezultate u pojedinčanoj konkurenciji ostvario je Mate Pekas, u ekipnoj ekipa I Policijske škole „Josip Jović“ u sastavu Hrvoje Čurak, Ivan Beović, Mate Pekas, Hrvoje Dugopoljac.

Posebno priznanje načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović uručio je Mladenu Hrastinskom, zapovjedniku Interventne jedinice policije PU krapinsko-zagorske, koji je u 48 godini ostvario zapažen rezultat prešavši policijski pješački poligon za dvije minute i pet sekundi.

Imao je veliku podršku svih sudionika a ujedno je bio i nagrađen velikim pljeskom nakon završetka natjecanja. Mladen Hrastinski prenio nam je i svoje dojmove i motive zbog kojih se prijavio na ovo natjecanje:

„Pozdravljam ovo natjecanje i nadam se da će ono prerasti u tradiciju, da će ono biti izazov i policijskim službenicima da testiraju svoje sposobnosti u ovoj zahtjevnoj disciplini, ali i prigoda za susret i druženje. Ja sam osobno to također shvatio kao izazov da vidim kako ću se nositi i sa kolegama koji su puno mlađi od mene i mislim da sam ostvario dobar rezultat. On je prije svega rezultat toga što je sport sastavni dio mog života, redovito trčim i vježbam jer je dobra psihofizička kondicija bitna u poslu svakog policijskog službenika, a posebno nas pripadnika interventne jedinice policije. Kao zapovjednik i osobnim primjerom nastojim zadovoljiti sve norme koje moramo ispunjavati, ali i uvijek biti u dobroj kondiciji“, prenio nam je svoje dojmove zapovjednik IJP PU krapinsko-zagorske.

Svi sudionici natjecanja, njih 90 iako umorni, bili su zadovoljni što je po prvi put organizirano ovakvo natjecanje u svladavanju poligona pješačkih prepreka.



Stranica