Održano 7. natjecanje policajaca u vožnji spretnosti

Slika topvijesti/2017/rujan/Memorijal Šime buzova_28_9.jpg

Na Policijskoj akademiji, danas 28. rujna, održan je Memorijal Šime Buzova – 7. natjecanje prometnih policajaca - vozača motocikala u vožnji spretnosti.

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji održan je Memorijal Šime Buzova – 7. natjecanje prometnih policajaca - vozača motocikala u vožnji spretnosti.

Ususret obilježavanju Dana policije, Uprava policije, Služba za sigurnost cestovnog prometa u suradnji s Policijskom akademijom, Službom za stručno usavršavanje i specijalizaciju organizirali su danas, 28. rujna, tradicionalno 7. natjecanje prometnih policajaca - vozača motocikala u vožnji spretnosti, a već drugu godinu natjecanje se obilježava u spomen poginulom policajcu Šimi Buzovu. Natječu se po dva policijska službenika, vozača motocikala iz svih policijskih uprava, iz Uprave za posebne poslove sigurnosti te mobilne jedinice prometne policije.

Memorijal je, u nazočnosti supruge Josipe i obitelji pokojnog prometnog policajca Šime Buzova, Josip Mataija, ovlašten za obavljanje poslova voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa, riječima:“ Neka pobjedi najbolji“.

Brojnim posjetiteljima natjecatelji su i ove godine pokazali svoja znanja, spretnosti i vještine na prometnom poligonu Policijske akademije, vozeći službene motocikle BMW 1200RT i BMW 900RT.

Istodobno se provjeravala pravilna uporaba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći zahtjevan poligon, a natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno.

O rezultatima memorijalne utrke i proglašenju pobjednika bit ćete naknadno obavješteni.



Stranica