Održana svečana dodjela diploma na Visokoj policijskoj školi

U petak, 24. ožujka 2006. godine, u prostorijama Visoke policijske škole, održana je svečana dodjela diploma za 80 diplomiranih studenata smjera kriminalist (viša škola) i 80 diplomiranih studenata smjera diplomirani kriminalist (visoka škola). Dodjeli diploma za kriminaliste prisustvovao je i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, a dodjeli diploma za diplomirane kriminaliste, državni tajnik Ivica Buconjić. Ovom svečanošću započinje niz promocija za diplomirane studente koje će se održati do kraja lipnja ove godine i kroz koje će diplome dobiti ukupno 981 student Visoke policijske škole. Od tog broja 651 je osoba koja je diplomirala kao djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova. U programu stručnog studija "kriminalist" u ovoj akademskoj godini (2005/06.) studira 685 studenata, a u programu stručnog studija "diplomirani kriminalist" studira 314 studenata. 115 je studenata koji studiraju studij kriminalistike po starom programu. Od ove akademske godine Visoka policijska škola izvodi i program preddiplomskog stručnog studija kriminalistike koji je usklađen sa zahtjevima bolonjske deklaracije. Studij traje tri godine i njime se stječe 180 ECTS bodova te stručni naziv "stručni prvostupnik/prvostupnica kriminalistike". Po tom programu trenutno studira 148 studenata prve godine. Ti studenti imat će mogućnost nastaviti obrazovanje na dvogodišnjem specijalističkom diplomskom stručnom studiju kriminalistike. Završetkom specijalističkog diplomskog studija kriminalistike stjecat će se zvanja specijalista kriminalistike. Visoka policijska škola upravo radi i na kreiranju diplomskog stručnog studija policijskog managementa u trajanju od četiri semestra koji će biti integriran u ukupan sustav policijskog obrazovanja na Policijskoj akademiji.

U petak, 24. ožujka 2006. godine, u prostorijama Visoke policijske škole, održana je svečana dodjela diploma za 80 diplomiranih studenata smjera kriminalist (viša škola) i 80 diplomiranih studenata smjera diplomirani kriminalist (visoka škola). Dodjeli diploma za kriminaliste prisustvovao je i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, a dodjeli diploma za diplomirane kriminaliste, državni tajnik Ivica Buconjić.

Ovom svečanošću započinje niz promocija za diplomirane studente koje će se održati do kraja lipnja ove godine i kroz koje će diplome dobiti ukupno 981 student Visoke policijske škole. Od tog broja 651 je osoba koja je diplomirala kao djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova.

U programu stručnog studija "kriminalist" u ovoj akademskoj godini (2005/06.) studira 685 studenata, a u programu stručnog studija "diplomirani kriminalist" studira 314 studenata. 115 je studenata koji studiraju studij kriminalistike po starom programu.

Od ove akademske godine Visoka policijska škola izvodi i program preddiplomskog stručnog studija kriminalistike koji je usklađen sa zahtjevima bolonjske deklaracije. Studij traje tri godine i njime se stječe 180 ECTS bodova te stručni naziv "stručni prvostupnik/prvostupnica kriminalistike". Po tom programu trenutno studira 148 studenata prve godine. Ti studenti imat će mogućnost nastaviti obrazovanje na dvogodišnjem specijalističkom diplomskom stručnom studiju kriminalistike. Završetkom specijalističkog diplomskog studija kriminalistike stjecat će se zvanja specijalista kriminalistike.

Visoka policijska škola upravo radi i na kreiranju diplomskog stručnog studija policijskog managementa u trajanju od četiri semestra koji će biti integriran u ukupan sustav policijskog obrazovanja na Policijskoj akademiji.

Stranica