Održana promocija knjige „Osnove kriminalistike" na Interliberu 2023

Na Sajmu knjiga Interliber 2023. predstavljena knjiga „Osnove kriminalistike" izv. prof. dr. sc. Željka Karasa

U sklopu obilježavanja međunarodnog Sajma knjiga Interliber 2023. na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 6 predstavljena je knjiga "Osnove kriminalistike" izv. prof. dr. sc. Željka Karasa s Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti.

Promociji su prisustvovali dekan Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti izv. prof. dr. sc. Ante Orlović, načelnik Policijske škole "Josip Jović" Mario Bošnjak, voditeljica Službe za knjižnično-nakladničku djelatnost i Muzej policije Helena Jelinek Mareljić s suradnicima.

O knjizi i o autorovom radu govorila je urednica Antonija Rakuljić, kao i sam autor koji je prisutnima ukazao kome je knjiga namijenjena, po čemu je knjiga drugačija od ranijeg izdanja i izdvojio relevantne tematske cjeline.

Knjiga povezuje teoriju i praksu, uz gotovo stotinu citiranih pravomoćnih odluka, te uz tridesetak probranih detaljno opisanih kriminalističkih slučajeva. Iako je primarno knjiga namijenjena studentima kao obvezna literatura na više od tri studija u Hrvatskoj, karakter knjige će zasigurno privući svakog čitatelja.

Na izložbenom prostoru Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik" koji se nalazi u paviljonu 6, na štandu 3e, možete pogledati brojna nakladnička izdanja Ministarstva unutarnjih poslova.

Također na izložbenom prostoru posjetitelji mogu isprobati tzv. pijane naočale i izuzeti otiske papilarnih linija.

Pisane vijesti