Održana prezentacija humanitarne utrke građana i policije „Holjevka 2017“

Slika topvijesti/2017/veljaca/Holjevka_nasl.jpg

Vidimo se na Bundeku u nedjelju, 5. ožujka 2017.!

Foto: Policijska akademija

Zagrebački atletski savez, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Zakladom policijske solidarnosti, organizira tradicionalnu 10-kilometarsku utrku koja će se održati 5. ožujka 2017. godine s početkom u 11,00 sati na jezeru Bundek (https://www.zagreb-marathon.com/hr/holjevka-05-03-2017/).

Natjecatelji, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova mogu u utrci sudjelovati bez plaćanja kotizacije uz sva prava koja pripadaju i ostalim natjecateljima, poput majice s logom utrke i Zaklade policijske solidarnosti, startnog broja s čipom i okrijepe. Uz najbolje natjecatelje u generalnoj konkurenciji, proglasit će se i najbolja tri u policijskoj konkurenciji uz dodjelu medalja ili pehara.

Također će za osvojeno 100., 200., 300., 400. i 500. mjesto u ukupnoj konkurenciji natjecatelji dobiti poklon bon za kupnju sportske opreme u ekvivalentnoj vrijednosti.

Načelnik Policijske akademije gospodin Želimir Radmilović istaknuo je kako ova utrka, uz univerzalne ciljeve poput promicanja zdravog života i sporta, zajedništva građana i policije, ima i humanitarni karakter.

Humanitarni karakter utrke ogleda se kroz promociju Zaklade policijske solidarnosti uz izravni doprinos Zagrebačkog atletskog saveza koji će dio sredstava, prikupljenih od kotizacija građana, donirati Zakladi. Istovremeno, pozivaju se policajke i policajci natjecatelji da, sukladno svojim prilikama i mogućnostima, doniraju određeni iznos na račun Zaklade policijske solidarnosti IBAN: HR0723900011100332922 uz napomenu „ZA HOLJEVKU“.

Glavni tajnik Zagrebačkog atletskog saveza gospodin Franjo Kordić obratio se sudionicima prezentacije i pozvao ih na sudjelovanje, nakon čega je zahvalio na dosadašnjem sudjelovanju u utrkama koje organizira Zagrebački atletski savez uručivši plaketu načelniku Policijske akademije gospodinu Želimiru Radmiloviću.

Direktor utrke gospodin Dragan Janković sa svog trenerskog stajališta dao je svima upute na koji se način treba pripremati za utrku duljine 10 km.

Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti na mail tajnice Zaklade policijske solidarnosti gospođe Helene Biočić (hbiocic@mup.gov.hr) ili policijske službenice Policijske akademije gospođe Maje Krajcar (mkrajcar@mup.gov.hr),  a djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova mogu se prijaviti najkasnije do 1. ožujka 2017. godine.   

Okupljanje i podjela startnih brojeva bit će organizirana na Bundeku od 9,30 sati na štandu MUP-a RH.

Vidimo se na Bundeku u nedjelju, 5. ožujka 2017.!



Stranica