Održana obuka za rad na Eurodac radnim stanicama

Cilj projekta je osigurati odgovarajuću i trajnu kontrolu vanjske granice Europske unije 

Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije u suradnji s Upravom za granicu održala je 2 i 3. lipnja u Mariji Bistrici drugu obuku za rad na Eurodac radnim stanicama. 

Obuka se provodi u okviru projekta „EMAS“ – Hitna pomoć „Jačanje aktivnosti granične kontrole na hrvatskom djelu vanjske granice zbog povećanih migracijskog pritiska„. Na edukaciji je sudjelovalo 10 policijskih službenika za nezakonite migracije iz PU vukovarsko-srijemske, brodsko-posavske, sisačko-moslavačke, karlovačke, zagrebačke i Uprave za granicu.

Cilj projekta je osigurati odgovarajuću i trajnu kontrolu vanjske granice Europske unije jačanjem kapaciteta za odgovor na situacije koje zahtijevaju intervenciju snaga granične policije. Takvo jačanje kapaciteta graničnog nadzora u Hrvatskoj dovelo je do znatnog smanjenja mogućeg broja nezakonitih prelazaka granice i spriječilo aktivnosti krijumčarenja migranata i mreža za trgovinu ljudima aktivnih u regiji, čime se doprinijelo ostvarenju općeg cilja pojačane zaštite Hrvatske a u jedno i vanjskih granica EU.

Voditeljica Odjela za kontrolu Jadranka Vitas iz Uprave za granicu upoznala je sudionike s važnostima projekta i aktivnostima koji proizlaze iz istoga. 
Nakon završenog seminara polaznici će educirati policijske službenike granične policije u policijskim upravama kroz program dopunskog stručnog usavršavanja za korištenje Eurodac radnih stanica.

Stranica