Održana konferencija „Poljubac, a ne udarac“

Na panelu o tome kako prepoznati, prijaviti i prevenirati obiteljsko nasilje sudjelovala je policijska službenica Sanja Mladenić

Hrvatska akademska zajednica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova u subotu, 23. ožujka, organizirala je konferenciju „Poljubac, a ne udarac“ obrađujući temu nasilja u obitelji.

“Poljubac, a ne udarac” je projekt zamišljen kao jednodnevna konferencija od tri panel rasprave koje su kroz pravni, medicinski i medijski aspekt analizirale i pokušale ukazati na probleme u praksi te ključne korake koji se poduzimaju u cilju osnaživanja i zaštite žrtava nasilja u obitelji.  

Konferenciju je otvorila prodekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirela Krešić, dok su uvodne govore održali nacionalni predsjednik Hrvatske akademske zajednice Karlo Kolesar i predsjednica Hrvatske akademske zajednice zagrebačkog Pravnog fakulteta Leonarda Šarić.

Na panelu „3P: Kako prepoznati, prijaviti i prevenirati obiteljsko nasilje“, kao panelisti sudjelovali su prof. dr. sc. Irena Majstorović s Katedre obiteljskog prava Pravnog fakulteta, odvjetnica Ana Hrabar, izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Miren Špek te policijska službenica Službe za cjeloživotno obrazovanje Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Sanja Mladenić.

Konferencija je popraćena velikim interesom studenata koji su panelistima postavljali mnogobrojna pitanja te širili raspravu.

Hrvatska akademska zajednica (HAZ) najstarija je studentska udruga u Republici Hrvatskoj, osnovana u svrhu promicanja razvitka i unapređenja visokog obrazovanja i znanosti u Hrvatskoj. Između ostalog, bavi se organizacijom projekata od šire društvene važnosti kako bi podigla svijest, naročito studentske populacije, o bitnim temama kao što je nasilje u obitelji i nasilje nad ženama, te tako daje doprinos razvoju dijaloga, tolerancije i civilnog društva.

Stranica