Održana Izborna skupština umirovljenika MUP-a

Slika topvijesti/2015/ozujak/Umirovljenici MUP/TV_umirovljenici1.jpg

Ovo Ministarstvo uvijek će raditi na održavanju dobrih odnosa s Udrugom i trudit će se već uspostavljenu dobru suradnju unaprijediti kako bi i na taj način ublažili težak socijalni položaj umirovljenika

Foto: MUP

Udruga umirovljenika Ministarstva unutarnjih poslova Zagreb održala je u četvrtak, 26. ožujka, Izbornu skupštinu na Visokoj policijskoj školi na Policijskoj akademiji. Skupštini su prisustvovali saborski zastupnik te predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj te pomoćnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Nemec koji su se pozdravnim riječima kratko obratili nazočnima.

Saborski zastupnik Željko Šemper podsjetio na sve što je Hrvatska stranka umirovljenika u suradnji s udrugama postigla u proteklih deset godina, a govorio je i o budućim planovima. Zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj pobliže je objasnio pitanja vezana uz položaj i perspektivu tzv. policijskih mirovina. U ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i svih aktivnih djelatnika Ministarstva prisutne je pozdravio pomoćnik ministra Vladimir Nemec, zahvalivši im što su svoje najproduktivnije godine života, svoja najbolja znanja i zdravlje ugradili u temelje hrvatske policije i Ministarstva unutarnjih poslova. Kazao je kako je svjestan položaja u kojem se umirovljenici nalaze te kako bi volio kada bi neki od njihovih konstruktivnih prijedloga za poboljšanje statusa umirovljenih radnika MUP-a odmah mogli biti provedeni. „Ipak, napominjem da to ne ovisi o volji vodstva Ministarstva nego o ekonomskoj snazi društva. Kako pokazatelji ekonomskih kretanja govore da Hrvatska izlazi iz recesije, za očekivati je da se to odrazi i na poboljšanje vašeg statusa. Ovo Ministarstvo uvijek će raditi na održavanju dobrih odnosa s Udrugom i trudit će se već uspostavljenu dobru suradnju unaprijediti kako bi i na taj način ublažili težak socijalni položaj umirovljenika kao i svih njima bliskih koje od skromnih mirovina uzdržavaju“, naglasio je.

Predsjednik Udruge Savo Eškićević rekao je kako je, kao i prethodnih godina, težište aktivnosti u 2014. godini bilo na zaštiti i promicanju prava i interesa umirovljenika MUP-a. Radnim tijelom dominirala je problematika mirovina, prihvaćeni su Izvješće o radu, Financijsko izvješće te Izvješće Nadzornog odbora za 2014. godinu kao i novi Statut Udruge umirovljenika MUP-a koji je usklađen sa Zakonom o udrugama. Odabrano je i novo-staro rukovodstvo Udruge na čelu s dosadašnjim predsjednikom Savom Eškićevićem te su izloženi i prihvaćeni Prijedlog programa rada i Prijedlog proračuna prihoda i rashoda za 2015. godinu.



Stranica