Održana interaktivna tribina "Budi pravi navijač"

Slika topvijesti/2018/02_veljaca/budi navijac.jpg

Sudionici su se u panel diskusiji osvrnuli na važnost izgradnje kulture navijanja koja promiče nenasilje, toleranciju i nediskriminaciju na sportskim natjecanjima

Foto: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova je u organizaciji sa Središnjim državnim uredom za šport te uz podršku Hrvatskog rukometnog saveza i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, u ponedjeljak, 5. veljače organiziralo Interaktivnu tribinu pod nazivom "Budi pravi navijač".

Tribina je  održana s ciljem promocije pozitivnog i "fair" navijanja, zdravih stilova života kroz sport te sprječavanja govora mržnje na sportskim natjecanjima.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova na interaktivnoj tribini održanoj na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu nazočio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Sudionici su se u panel diskusiji osvrnuli na važnost izgradnje kulture navijanja koja promiče nenasilje, toleranciju i nediskriminaciju na sportskim natjecanjima, a upravo „fair play“ kultura navijanja obilježila je ovogodišnje Europsko rukometno prvenstvo koje se održavalo u Republici Hrvatskoj što je potvrdio i glavni ravnatelj policije Milina.

„Zaista možemo biti ponosni na ukupnu sigurnost tijekom održavanja Europskog rukometnog prvenstva. Hrvatska policija se mjesecima pripremala za ovo prvenstvo. Sa Središnjim državnim uredom za šport, Hrvatskim rukometnim savezom, igračima, sigurnosnim službama i drugim policijama obavili smo niz pripremnih aktivnosti i sastanaka vezanih za sigurnost. Na prvenstvu je bilo i nekoliko policajaca iz drugih država. Dakle, razmjenjivali smo operativne podatke putem međunarodne policijske suradnje“, kazao je Nikola Milina i dodao kako je ovo prvenstvo proteklo na najvišoj sigurnosnoj razini i kako su u tijeku pripreme za Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se ove godine održava u Rusiji.

U sklopu današnjeg programa emitiran je kratki reportažni prilog u kojem su prikazane aktivnosti policije i Središnjeg državnog ureda za šport tijekom održavanja Europskog rukometnog prvenstva u Republici Hrvatskoj, usmjerene na promoviranje pozitivnih stilova navijanja.

Također, Marija Goatti iz Službe prevencije Ravnateljstva policije prezentirala je rezultate anketnih upitnika koje su građani ispunjavali u „fan“ zonama u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču. Upitnici su se odnosili na mišljenja građana o sportu i sportskim događanjima općenito, nasilju, pirotehnici, neprimjerenim oblicima navijanja, govoru mržnje na sportskim natjecanjima i drugo. 

Rezultate anketa možete saznati ovdje.



Stranica