​Održana dva webinara o sustavu e-obrazovanje

Nastavnici i predavači Policijske akademije upoznati s dodatnim mogućnostima korištenja sustava e-obrazovanja

S obzirom na ublažavanje mjera vezanih za pandemiju novog koronavirusa, dinamika nastave na Policijskoj akademiji se promijenila te je i sustav online nastave doživio određene promjene. Dio polaznika Policijske škole „Josip Jović“ vratio se na Policijsku akademiju, dio odrađuje stručnu praksu, no dio i dalje prati nastavu online, jednako kao i studenti Visoke policijske škole.

Za potrebe zaposlenika Policijske akademije koji nastavu održavaju putem sustava e-obrazovanja, stoga, Služba za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost organizirala je 26. i 28. svibnja dodatnu edukaciju vezanu za rad na sustavu e-obrazovanja.

Edukaciju je, uz potporu Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost, online provodio Jasmin Klindžić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, i to s obzirom na potrebe i interes nastavnika, koji već više od dva mjeseca redovito provode online nastavu putem sustava e-obrazovanja. Za dvije grupe do deset nastavnika održane su dva puta po dvije dvosatne radionice, tako da su se na prvoj radionici detaljno obradile teme popunjavanja baze pitanja, izrade testova i naprednog korištenja aktivnosti zadaća, a na drugoj usvojeno znanje pretočilo u konkretan nastavni materijal. Dio nastavnika na edukaciji je sudjelovao iz učionice s računalima i projektorom na Akademiji, a dio se uključio iz svojeg ureda/doma.

Webinari su snimljeni te će biti postavljeni na sustav e-obrazovanja kako bi ih nastavnici i naknadno mogli koristiti.
 

Stranica