Održana andragoška radionica za 18 predavača na programima cjeloživotnog obrazovanja iz PU zagrebačke

Radionica je nastala u sklopu suradnje s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a cilj joj je nadograđivanje andragoških kompetencija predavača i posljedično unapređivanje programa cjeloživotnog obrazovanja

U Prvoj postaji prometne policije PU zagrebačke danas je održana jednodnevna andragoška radionica na kojoj su predavači programa specijalizacije, osposobljavanja, usavršavanja i policijskog treninga policijskih službenika proširili svoja znanja i vještine u planiranju nastave prema ishodima učenja i aktivnim metodama učenja. Riječ je o prvoj od planiranih 20 radionica koje će tijekom 2022. biti održane po policijskim upravama, u svakoj po jedna.

Radionica je sadržajno usredotočena na praktične, primjenjive vještine predavača, a vodili su je iskusni predavači doc.dr.sc. Goran Lapat s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Goran Sirovatka s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, redoviti suradnici ASOO-a u provedbi radionica za predavače ustanova za obrazovanje odraslih. Polaznici su se tako mogli podsjetiti svojih andragoških znanja te ih proširiti novim spoznajama vezanim za planiranje i realizaciju nastave usmjerene prema polazniku. Također su imali prigodu primijeniti znanje i vještine u brojnim zadacima te na zabavan i interaktivan način osvijestiti prednosti aktivnih nastavnih metoda te rada u paru ili skupini.

Radionicu su otvorili voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje i smještajno-obučne centre Dramalj i Valbandon Ilija Jakić, Voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju Ivana Herceg te organizatorica radionice Ksenija Vujčić, pozdravivši predavače i polaznike. Predavači u sklopu programa cjeloživotnog učenja Policijske akademije iskusni su stručnjaci u područjima kojima se bave, a ovom im se suradnjom nastoji osigurati i dodatna andragoška potpora kako bi unaprijedili svoje nastavne strategije, rekao je voditelj Ilija Jakić.

U 20 ovakvih andragoških radionica predavačima iz svih uprava omogućit će se osvježavanje i proširivanje andragoških znanja, s krajnjim ciljem poboljšanja kvalitete programa cjeloživotnog obrazovanja policijskih službenika.

Pisane vijesti