Održan Tečaj prometne policije

Slika topvijesti/veljaca08/webprompol.jpg

Pohađalo ga je 50 policijskih službenika iz svih policijskih uprava, a polaznici su usvajali znanja iz područja cestovnih prometnih propisa, taktike i metodike postupanja u nadzoru i upravljanju prometom, obavljanja očevida prometnih nesreća, komunikacijskih vještina i prevencije u cestovnom prometu.

Na Policijskoj akademiji prethodna tri mjeseca održavao se Tečaj prometne policije za 39. naraštaj polaznika. Konkretno, tečaj je započeo 12. studenoga prošle, a završio je 15. veljače ove godine. Pohađalo ga je 50 policijskih službenika iz svih policijskih uprava, a polaznici su usvajali znanja iz područja cestovnih prometnih propisa, taktike i metodike postupanja u nadzoru i upravljanju prometom, obavljanja očevida prometnih nesreća, komunikacijskih vještina i prevencije u cestovnom prometu.

U sklopu tečaja, 29 policijskih službenika pohađalo je i Tečaj za mjerila i uređaje u nadzoru cestovnog prometa, a 16 policijskih službenika Tečaj osposobljavanja za upravljanje motociklom „A“ kategorije.

Na svečanom završetku, prije podjele „uvjerenja“, polaznicima su se obratili načelnik Uprave policije MUP-a RH, Marko Rašić, načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa MUP-a RH, Boris Orlović, načelnik Policijske akademije, mr. sc. Stjepan Gluščić i voditelj programa specijalizacije, Stipan Troskot.  



Stranica