Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskog olimpijskog odbora

Na Policijskoj akademiji 7. srpnja 2022. održan je radni sastanak s predstavnicima Hrvatskog olimpijskog odbora

Glavni tajnik Hrvatskoj olimpijskog odbora Siniša Krajač  sa suradnicima i Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije te Josip Ćelić, načelnik Policijske akademije sa suradnicima održali su sastanak na temu osiguravanja kontinuirane i sustavne potpore vrhunskim sportašima unutar Ministarstva unutarnjih poslova te zajedničkih budućih projekata.

Raspravljalo se o mogućnosti potpore i zapošljavanja vrhunskih sportaša u sustav MUP-a te o pomoći HOO, kao krovne organizacije nacionalnih sportskih saveza u promociji natječaja za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac te redovitog srednjoškolskog obrazovanja u Policijskoj školi „Josip Jović“.

Razgovaralo se i o mogućnostima zajedničke pripreme i izrade infrastrukturnih projektnih prijedloga, koje bi financirali sredstvima EU, a odnose se na sportske sadržaje i objekte Policijske akademije.

Uoči Dana policije planirano je sklapanje sporazuma o suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Pisane vijesti