Održan prvi tečaj za policijske službenike UPPS-a

Riječ je o prvom Tečaju za provođenje poslova osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora u organizaciji Policijske akademije

Policijska akademija u suradnji s Upravom za posebne poslove sigurnosti (UPPS) provela je tečaj za 20 policijskih službenika iz svih službi UPPS-a. Riječ je o prvom Tečaju za provođenje poslova osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora u organizaciji Policijske akademije.

Poslovi koje obavljaju policijski službenici UPPS-a zahtjevni su, odgovorni, složeni te podrazumijevaju širok spektar znanja i vještina, stoga program obuhvaća teorijski i praktični dio, koji vode stručni i iskusni instruktori UPPS-a. U teorijskom djelu polaznici su se upoznali s pravnim temeljem za provođenje osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, ciljevima osiguranja i zaštite, vrstama ugroza, vrstama i oblicima provođenja mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, kao i objekata i prostora.

Isto tako, učili su i o primjeni policijskih ovlasti prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, taktici postupanja policijskih službenika prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, mjerama informacijske sigurnosti prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora te osnovama protueksplozijske i protudiverzijske zaštite.

Praktični dio obuhvatio je poznavanje i primjenu borilačkih vještina, rukovanje naoružanjem i vještinu gađanja. Tijekom praktičnih vježbi polaznici su stavljeni u simulirane situacije ugroze štićenih osoba, objekata i prostora te su morali primijeniti prethodno stečeno teorijsko znanje, borilačke vještine i vještine gađanja.

Ovim tečajem policijski službenici UPPS-a upoznali su se s osnovnim znanjima i vještinama potrebnim za provođenje poslova osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, a daljnju nadogradnju znanja i vještina stječu programima policijskog treninga operativno-taktičkog postupanja prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora koje provode instruktori UPPS-a.    


Stranica