Održan prvi radni kolegij ministra i glavnog ravnatelja s načelnicima PU

Slika topvijesti/2017/rujan/Sastanak_ravnateljstvo_25_9.JPG

U Ravnateljstvu policije danas je održan prvi radni kolegij ministra Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline s novoimenovanim načelnicima Policijskih uprava.

Foto: MUP

U Ravnateljstvu policije, 25. rujna, održan je prvi radni kolegij ministra Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline s novoimenovanim načelnicima Policijskih uprava.

Na zajedničkom kolegiju prisutni su bili i državni tajnici u MUP-u, pomoćnici ministra, zamjenici i pomoćnici glavnog ravnatelja policije, te načelnik Policijske akademije i zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije.

Ministar Božinović uvodno se obratio načelnicima PU i ukazao na  ključna načela funkcioniranja sustava i vrlo važnu ulogu načelnika PU, koja je zahtjevna ali i ključna na terenu.

„Rad i potpuna posvećenost poslu te učinkovitost i rezultati bit će glavno mjerilo vašeg rada. Profesionalnost, kolegijalnost i otvoren odnos te suradnja s lokalnom zajednicom je nešto na čemu morate temeljiti svoj rad. Vi ste čuvari integriteta policije i to je velika odgovornost“, istaknuo je ministar.

Glavni ravnatelj policije Milina čestitao je svim načelnicima na njihovim imenovanjima. „Puno je posla pred nama, od strateških stvari do nacionalnih prioriteta kao što je ulazak u Schengenski prostor. Želja mi je da budemo proaktivniji te operativniji, a na tome ćemo zajedno raditi iskorištavajući sve raspoložive kapacitete. Od vas očekujem angažiranost i maksimalnu uključenost“ , naglasio je glavni ravnatelj. 

Prisutnima su se obratili i državni tajnici Robert Kopal, Žarko Katić i Terezija Gras, a na kraju radnog sastanka govorili su i načelnici pojedinih PU, istaknuvši kako su dobili jasne zadaće i smjernice za svoj rad.



Stranica