Održan preventivni program „Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta“

Slika topvijesti/2016/lipanj/HNK_medunarodni dan djece zrtava nasilja/hnk1.JPG

Foto: MUP

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana  djece žrtava nasilja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu je u petak, 3. lipnja održan još jedan umjetničko edukativno-preventivni program  „Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta“.

Kroz formu umjetničko dramsko-scenskog i glazbeno-plesnog izričaja djeci je na zanimljiv i pritom edukativan način ukazano na važnost sprječavanja svih oblika nasilja te važnosti razvijanja kulture dijaloga, međusobnog uvažavanja i tolerancije. Ujedno, ovaj Program predstavlja edukativnu intervenciju osnaživanja djece u razvoju samozaštitnog ponašanja kako ne bi postale žrtvom nasilja.

Ovaj događaj su uveličali nastupi glumaca u okviru autorskog projekta Ivice Boban „Ja i moji osjećaji“ odnosno angažmana Gradskog kazališta Žar ptica. Glumci su kroz maštovitu i zabavnu igru prikazali emocije, načine ponašanja i izražavanja tih emocija kroz interakciju s publikom. U sklopu ovog zanimljivog programa nastupile su  Zagrebačke mažoretkinje, dječji zbor OŠ Izidora Kršnjavoga iz Zagreba te tamburaški orkestar i  mješoviti zbor Policijske akademije. Također, nastupi balerina, glumaca i opernih pjevača HNK obilježili su ovaj dan s ciljem educiranja djece, ali i roditelja, odgajatelja, učitelja i svih onih koji na ovaj ili onaj način utječu na razvoj djece.

U Hrvatskom narodnom kazalištu je jučer, 3. lipnja održana tribina „Svijet dostojan djece“ na kojoj se govorilo o važnosti poštivanja dječjih prava te važnosti ulaganja zajedničkih napora u borbi protiv svih oblika nasilja nad djecom.

Ovim dvodnevnim programom je obilježen Međunarodni dan  djece žrtava nasilja temeljem inicijative Ujedinjenih naroda koji se obilježava 4. lipnja  u zemljama diljem svijeta kako bi se naglasila važnost zaštite prava djece  i neophodnost zajedničkog angažmana u borbi protiv svih oblika agresije nad djecom.



Stranica