Održan godišnji sastanak konzorcija Erasmus + projekta HYBRIDC

Partneri  Erasmus+ projekta HYBRIDC održali su godišnji sastanak i dogovorili dinamiku daljnjeg provođenje projektnih aktivnosti

U organizaciji Sveučilišta Mykoloas Romeris u Vilniusu, 7. rujna organiziran je Godišnji sastanak konzorcija Erasmus+ projekt „Cooperation for developing joint curriculum on tackling hybrid threats - Suradnja na razvoju zajedničkog kurikuluma o borbi protiv hibridnih prijetnji – HYBRIDC“.

Ispred Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ sastanku su prisustvovali gđa Iva Balgač, voditeljica Službe za koordinaciju i provođenje projekta i izv.prof.dr.sc. Krunoslav Antoliš, profesor Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti.

Godišnji sastanak je prilika za projektne partnere da detaljno rasprave dinamiku provođenja projektnih aktivnosti, ocijene administrativne, financijske i pravne aspekte provođenje projekta te dogovore dinamiku aktivnosti za sljedeće razdoblje.

Zaključeno je kako se projektne aktivnosti provode brže od predviđenog što je rezultiralo i dovršetkom izrade kurikuluma prije zadanog roka. Također, istaknuto je kako je administrativno i financijsko vođenje projekta vrlo kvalitetno i profesionalno, kao i aktivnosti koje su poduzete vezane za vidljivost i prezentaciju projekta široj javnosti.

Partnere u narednom vremenu očekuje zajednička izrada nastavnog materijala i mikro kvalifikacija, te organizacija druge obuke za članove projektnog tima i širu ciljanu populaciju.

Voditeljica projekat posebice je pohvalila projektni tim Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ za napredak koji je učinjen u Radnom paketu 2 „Zajednički program znanstvenog istraživanja koji se bavi hibridnim prijetnjama“, a uvažavajući činjenicu kako ostali partneri nisu još značajnije započeli s aktivnostima u ovom radnom paketu.

Slijedeći godišnji sastanak konzorcija planiran je za rujan 2024. godine u Zagrebu na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“.

Pisane vijesti