Održan drugi online sastanak u sklopu Erasmus+ projekta FIRST-TAC

Slika /02_vijesti/2023/10 mjesec/On-line meeting copy.jpg

Stručnjaci iz četiri zemlje nastavili rad na izradi zajedničkog kurikuluma

Početkom ovog tjedna održana je druga aktivnost projekta Development of Joint Curriculum for First Responders on the Use of Force and First Aid Tactical Procedures (FIRST-TAC), koji Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ provodi sa svojim partnerima – Agencijom za školovanje i stručno usavršavanje kadrova iz Mostara, Litavskom policijskom školom i Policijskom školom u Slupsku – u sklopu programa Erasmus+.

Kao i prvi sastanak, i ovaj je održan online, u dvije 60-minutne sesije, 2. i 3. listopada 2023. godine. Stručnjaci u području uporabe sredstava prisile i taktičke medicine iz partnerskih institucija na sastanku su dodatno razradili teme budućeg kurikuluma, koje su utvrđene tijekom prvog online sastanka.

Rezultat je zaokruženi popis tehnika i taktika – tj. dobrih praksi – vezan uz postupanja koja će biti tema budućeg kurikuluma.

Zaključci prvih dvaju online sastanaka bit će podloga za nastavak rada na kurikulumu uživo, na radnom sastanku koji će se održavati od 27. studenoga do 1. prosinca 2023. godine, na Policijskoj akademiji u Zagrebu.












 

Pisane vijesti