Održan Dan otvorenih vrata Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik"

Okupljenima predstavljeno policijsko zanimanje, kao i oprema i tehnika koje policija koristi u svakodnevnom radu

Dan otvorenih vrata Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ održan je 24. svibnja. Otvorenje manifestacije počelo je nastupom zbora Policijske škole „Josip Jović“.
 
Učenici Policijske škole „Josip Jović“ demonstrirali su borilačke vještine s elementima padova, zahvata za privođenje, savladavanja aktivnog i pasivnog otpora te vježbu pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem. 

Demo tim Ministarstva pravosuđa i uprave izveo je pokaznu vježbu rješavanja incidentne situacije, u kojoj uhićena osoba pruža aktivan otpor. Sa simpatijama je okupljeno mnoštvo pratilo prezentacijsku vježbu detekcije droga koju je izvodio službeni policijski pas Snoopy.

Posjetiteljima su prikazane i razne druge vježbe kao što su zajednička vježba stručnog aktiva policijskih ovlasti i Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa koji su simulirali uspostavljanje narušenog javnog reda i mira u većem opsegu. Vježba spretnosti vozača motocikala na prometnom poligonu privukla je pažnju posjetitelja. Najatraktivniju vježbu vjerno su prezentirali policijski službenici Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su simulirali osiguranje štićene osobe te postupanje u slučaja napada na nju. 
 
Na postavljenim info-pultovima posjetitelji su dobili korisne informacije o policijskom zanimanju i mogli razgledati raznolikost opreme, tehnike i vozila kojima policija raspolaže. Među izlagačima bili su službenici Ravnateljstva civilne zaštite, Uprave za granicu, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Uprave za javni red i sigurnost, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", Službe prevencije PU zagrebačke, Policijske škole "Josip Jović", Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti, Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa i Službe za policijski trening. Građani su pokazali i veliki interes za posjet Muzeja policije i kupnju prigodnih policijskih suvenira.

Pred kraj manifestacije poseban gost Akademije bio je kondicijski trener Mario Mlinarić koji je sa zainteresiranima odradio zajedničku vježbu razgibavanja te pozvao mlade da se odazovu policijskom pozivu.
 
Za scenski dio manifestacije zaslužni su Policijska klapa "Sveti Mihovil", zbor i bend Policijske škole "Josip Jović", učenici trećih razreda s izvedbom autorske predstave "Tko je kriv?"

Nakon završetka svečanosti odigrana je finalna utakmica nogometnog turnira polaznika i učenika Policijske škole „Josip Jović“, a pobjedu su odnijeli učenici četvrtog B. 

Dan otvorenih vrata bio je prigoda za promociju zanimanja policajac/policajka, gdje su posjetitelji iz prve ruke mogli dobiti korisne informacije o upisu na Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“.
 
Više informacija o natječaju potražite na mrežnim stranicama Policijske akademije.

  
 
 

Pisane vijesti