Održan Dan otvorenih vrata i Dan sporta Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik"

Polaznici i učenici natjecali su se u nekoliko sportskih disciplina, a potencijalni kandidati za školovanje na Policijskoj akademiji iz prve ruke su se mogli informirati o uvjetima natječaja za upis u Policijsku školu "Josip Jović" 

Dan otvorenih vrata i Dan sporta Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ održan je 29. svibnja. Manifestaciju su otvorili Tamburaški orkestar MUP-a i zbor Policijske škole „Josip Jović“.

Prije početka programa medijima je predstavljena novina koju je uvela Policijska akademija, a riječ je o digitalizaciji procesa selekcijskog postupka putem e-građana za upis u Policijsku školu „Josip Jović“.
 
Demo timovi učenika i polaznika demonstrirali su rukovanje vatrenim oružjem i borilačke vještine s elementima padova, zahvate za privođenje te svladavanje aktivnog i pasivnog otpora.

Bio je organiziran i malonogometni turnir s učenicima gostujućih srednjih škola. Polaznici i učenici Policijske škole međusobno su se natjecali u odbojci, stolnom tenisu, atletici, powerliftingu, poligonu prepreka i rukovanju oružjem.

Posjetiteljima su prikazane i razne druge vježbe kao što su zajednička vježba stručnog aktiva policijskih ovlasti i Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa koji su simulirali uspostavu narušenog javnog reda i mira u većem opsegu.

Uz stručno vodstvo, budući kandidati i kandidatkinje mogli su se već danas prijaviti na natječaj elektroničkim putem kroz uslugu e-postani policajac/policajka na sustavu e-građani.

Na postavljenim info-pultovima posjetitelji su dobili korisne informacije o policijskom zanimanju i mogli razgledati raznolikost opreme, tehnike i vozila kojima policija raspolaže.

Građani su imali mogućnost posjetiti knjižnicu Policijske akademije, Muzej policije i kupiti suvenire Zaklade policijske solidarnosti.

Za kulturno-scenski dio zaslužni su Policijska klapa „Sveti Mihovil“, Tamburaški orkestar MUP-a, zbor Policijske škole „Josip Jović“ i učenici Policijske škole s izvedbom autorske predstave „S druge strane zakona“.

Nakon završetka svečanosti podijeljene su medalje pobjednicima u svim sportskim disciplinama.

Dan otvorenih vrata i Dan sporta bio je prigoda za promociju zanimanja policajac/policajka i poticanje mladih za bavljenje sportom. Događaju su se pridružili hrvatski olimpijci Marko Golubić i Josip Glasnović, kondicijski trener Mario Mlinarić te bivši hrvatski juniorski reprezentativci, igrači prve hrvatske superlige Filip Borovnjak i Lovro Zovko.

Za sve informacije o natječaju za zanimanje policajac/policajka potražite na mrežnim stranicama Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“.

Pisane vijesti