Održan 5. floorball memorijal „Joseph Rukavina“

Slika /02_vijesti/2018/fusbal.jpg

Floorball je jedna od sportskih disciplina koje treniraju i natječu se sportaši Specijalne olimpijade

Foto: Sportski objekti Vukovar

U sportskoj dvorani Policijske akademije, u subotu 29. rujna održao se 5. floorball memorijal "Joseph Rukavina", u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Policijske akademije.
Floorball je jedna od sportskih disciplina koje treniraju i natječu se sportaši Specijalne olimpijade.
Memorijal je ove godine otvorio predstavnik obitelji Rukavina Janko Prezgar, koji je ujedno i donator Specijalne olimpijade Hrvatske.
Pomoćnica načelnika Policijske akademije za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Iva Balgač poželjela je svima dobrodošlicu te se zahvalila na ovoj vrsti suradnje jer se kroz ovakav zajednički rad stvaraju nova neprocjenjiva iskustva i jača senzibilitet polaznika Policijske škole Josipa Jovića prema osoba s intelektualnim poteškoćama.
Specijalna olimpijada sportsko je udruženje osoba s intelektualnim teškoćama koje promiče tjelesnu aktivnost i afirmaciju kroz sport i druženje za osobe s intelektualnim teškoćama u zajednici.
Ministarstvo unutarnjih poslova kao član međunarodne organizacije "The Law Enforcement Torch Run" podupire rad Specijalne olimpijade i njezine sportaše kroz partnerstvo u združenim sportovima i promicanje svijesti o osobama s intelektualnim teškoćama koje su ravnopravni članovi zajednice.
Ovaj memorijal nosi ime Josepha Rukavine koji je devedesetih godina prošlog stoljeća promicao ugled Hrvatske, a njegov sin Steve Rukavina nastavio je podupirati rad Specijalne olimpijade Hrvatske.
Tjedan dana ranije na istom mjestu održane su 5. ljetne igre Specijalne olimpijade koje su dio priprema za sudjelovanje reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske na Svjetskim olimpijskim igrama u Abu Dhabiju u ožujku iduće godine.
Suradnja Specijalna olimpijada Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova temelji se na sporazumu iz 2014. godine, a cilj je pružanje potpore sportašima s intelektualnim teškoćama u njihovoj afirmaciji kroz sportske aktivnosti.
 

Stranica