Obuke korisnika Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom

Slika topvijesti/godina2010/veljaca/multiplikatori.jpg

S obzirom na planirano proširenje Sustava na sve međunarodne granične prijelaze bila je nužna daljnja obuka postojećih multiplikatora te ujedno proširenje sustava obuke korisnika

 Foto: MUP

Na zagrebačkoj Policijskoj akademiji krajem siječnja održana je obuka multiplikatora za Nacionalni informacijski sustav za upravljanje državnom granicom.

Obuku su proveli policijski službenici Uprave za granicu i Policijske uprave zagrebačke koji su tijekom protekle dvije faze razvoja sudjelovali u izradi korisničkih zahtjeva i testiranju Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom.

Obuku za multiplikatore prošla su 34 policijska službenika – voditelja smjene na graničnom prijelazu.

Tijekom ove obuke multiplikatori su upoznati sa svim funkcionalnostima Sustava te su obučeni za rad na svim razinama (policijski službenik, voditelj prijelaza, administrator i analitičar). Oni sad novostečena znanja mogu prenositi službenicima na terenu, prvenstveno policijskim službenicima za graničnu kontrolu i voditeljima smjena na graničnim prijelazima, koji svakodnevno obavljaju graničnu provjeru osoba, vozila i dokumenata.

S obzirom na planirano proširenje Sustava na sve međunarodne granične prijelaze na budućoj vanjskoj granici bila je nužna daljnja obuka postojećih multiplikatora te ujedno proširenje sustava obuke korisnika Nacionalnog informacijskog sustava za upravljanje državnom granicom putem multiplikatora.





Stranica