Obuka policijskih službenika granične policije država članica EU

Slika topvijesti/2017/listopad/frontex_00.jpg

Trening je održan za 35 policijskih službenika granične policije država članica, u formi radionica policijskog postupanja na temelju detaljno razrađenih scenarija sačinjenih za obuku granične policije

Foto: MUP

Od 2. do 10. listopada 2017. u Burgasu u Bugarskoj, održao se Frontex Ad hoc training for EBCGT LBS Officers (Obuka policijskih službenika granične policije država članica EU i priprema za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama) na kojem su sudjelovali hrvatski policijski službenici. Hrvatski tim predvodila je pomoćnica načelnika Policijske akademije, Danijela Petković a kao Frontex treneri zaduženi za pripremu i provođenje vježbi sudjelovali su Mirjana Abramović s Policijske akademije i Krešimir Kaniža iz Uprave za granicu, dok su posebnu ulogu u praktičnim vježbama  imali Siniša Jasić, Ivana Herceg i Davor Benšak s Policijske akademije, Robert Kralj, Silvio Poslončec i Natalija Jovan iz PU zagrebačke, Tomislav Bosiljevac iz PU karlovačke, Jakov Šušnjara i Zdenko Alebić iz PU splitsko-dalmatinske,  te Antonija Damjanović iz PU vukovarsko-srijemske.

Trening je održan za 35 policijskih službenika granične policije država članica, u formi radionica policijskog postupanja na temelju detaljno razrađenih scenarija sačinjenih za obuku granične policije vezano uz taktiku postupanja na graničnim prijelazima, taktiku postupanja prema tražiteljima azila i migrantima kojima je potrebna liječnička pomoć, te taktiku postupanja prilikom zaticanja ilegalnih migranata unutar Europske unije.

Zbog svoje profesionalnosti i doprinosa, hrvatski tim posebno je pohvaljen od strane Larsa K., Frontex menadžera ovog projekta kao i gospodina Berndta Koernera, zamjenika izvršnog direktora Frontexa. Uspješna suradnja s Frontexom nastavit će se i u 2018. godini, budući je Policijska akademija zamoljena da ponovo bude domaćin dodatnih obuka u sklopu navedenog, kao  i drugih novih projekta.



Stranica