Službenici Policijske akademije osnovali VIS „Sv. Mihovil“

Slika topvijesti/godina_2009/listopad/VIS_akademija_tx1__3875.jpg

Svoj prvi nastup Vokalni sastav „Sveti Mihovil“ imao je na svečanosti upriličenoj u povodu Dana policije na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Nadamo se njihovim uspješnim nastupima i dugom trajanju na MUP-ovoj glazbeno-pjevačkoj sceni!

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu osnovan je Vokalno-instrumentalni sastav „Sveti Mihovil“. Čine ga službenici Policijske akademije, službenici MUP-a u sjedištu te polaznici Tečaja za policijsku obuku. Njihova je umjetnička voditeljica Nevenka Pavleković, profesorica s dugogodišnjim glazbenim iskustvom. Sastav zasad broji šest članova, ali njegova su vrata i dalje otvorena svakome tko se želi priključiti sastavu jer smatra da ima pjevačkog potencijala.

Svoj prvi nastup Vokalni sastav „Sveti Mihovil“ imao je na svečanosti upriličenoj u povodu Dana policije na Policijskoj akademiji u Zagrebu. Za Juru Tadića, Dalibora Franulovića, Željka Barača, Zvonimira Jurčevića, Duju Gunjaču i Aljošu Markovića pjevanje i sviranje na prvom nastupu bilo je pravi izazov. Kako kažu, svi su se nekad bavili pjevanjem ili sviranjem, a ljubav prema pjevanju gaje i zbog svojih „dalmatinskih korijena“. U razgovoru ističu kako ne žele biti ni konkurencija niti imitacija sličnih sastava u državnim službama: sami žele odrediti tempo vježbanja, vrstu pjesama i nastupe. Ovom prigodom zahvaljuju rukovoditeljima Policijske akademije na potpori.

Nadamo se njihovim uspješnim nastupima i dugom trajanju na MUP-ovoj glazbeno-pjevačkoj sceni!



Stranica